Dolar/TL iki haftanın en düşüğüne geriledi

İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, küresel piyasalarda artan risk iştahının etkisiyle 2,8866'ya kadar gerilemesinin ardından 2,89 seviyelerinde dengelendi....

Google Haberlere Abone ol
Dolar/TL iki haftanın en düşüğüne geriledi

İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, küresel piyasalarda artan risk iştahının etkisiyle 2,8866'ya kadar gerilemesinin ardından 2,89 seviyelerinde dengelendi.

İngiltere'de bugün başlayan AB referandumuna ilişkin beklentilerin "AB'de kalma" yönünde olmasının yatırımcılarda risk iştahını artırmasıyla 2,89'un altına gerileyen dolar/TL, 2,8866 ile 8 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Dolar/TL dün gün boyu düşüş eğiliminde hareket ederek, günü yüzde 0,56 azalışla 2,8934'ten tamamlamıştı. Bugün Asya piyasalarında güne yatay başlayan dolar/TL, 2 haftanın en düşük seviyesini görmesinin ardından saat 10.00 itibarıyla 2,8900 seviyesinden alıcı bulurken, avro/TL ve sterlin/TL'nin yükseliş eğilimi dikkati çekiyor.

Avro ve sterlinin, dolar karşısındaki yükselişinin etkisiyle şu dakikalarda avro/TL yüzde 0,3 artışla 3,2800'den, sterlin /TL ise yüzde 0,2 primle 4,2640 seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, İngiltere'de başlayan referandumdan AB'de kalma sonucunun çıkacağı beklentisinin fiyatlanmaya devam ettiğini belirterek, referandum sonucunun yarın sabah netleşmesinin beklendiğini kaydediyor.

Teknik açıdan dolar/TL'nin 2,90'ın altında kalması durumunda 2,8790 seviyesinin gündeme gelebileceğini dile getiren analistler, olası yükselişlerde ise 2,9160 seviyesinin direnç konumunda olduğunu vurguluyor.

Analistler, bugün Avrupa ve ABD'de Satınalma Yöneticileri Endeksleri (PMI) başta olmak üzere açıklanacak makroekonomik verilerin takip edileceğini ifade ederek, referandum sonuçları öncesinde piyasalardaki pozitif görünümün korunmakla birlikte gün içinde dalgalı bir seyir izlenebileceğini öngörüyor.


Yorumlar