Dolar/TL 2,95 üzerinde dengelendi

Dolar/TL, geçen haftanın son işlem gününde ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamaları ile yükselmesinin ardından yeni haftaya 2,95'in...

Google Haberlere Abone ol
Dolar/TL 2,95 üzerinde dengelendi
Dolar/TL, geçen haftanın son işlem gününde ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamaları ile yükselmesinin ardından yeni haftaya 2,95'in üzerinde yatay başladı.

Fed Başkanı Janet Yellen, cuma günü Jackson Hole toplantısındaki konuşmasında iş gücü piyasasında devam eden güçlü performans ile enflasyon görünümü ışığında faiz artırma zemininin güçlendiğini belirtti. Faiz artırımı ile ilgili "şahin" olarak nitelendirilebilecek açıklamalarına karşın Yellen'ın gelecekte yeni parasal genişleme adımlarının gündeme gelebileceği sözleri yatırımcılarda kafa karışıklığına neden oldu.

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ise Yellen'ın son açıklamalarının yıl bitmeden iki kez faiz artırılması ihtimaliyle uyumlu olduğunu söyledi. Bu gelişmelere bağlı olarak dolar endeksi hızlı bir şekilde yükselişe geçerek, cuma gününü yüzde 0,84 artışla 95,57'den tamamladı.
Dolar/TL de buna bağlı olarak cuma günü yüzde 0,76 prim yaptı ve haftayı 2,9555 seviyesinden tamamladı. Yeni haftaya yatay bir başlangıç yapan dolar/TL, saat 10.10 itibarıyla 2,9540'tan işlem görüyor. Şu dakikalarda avro/TL yüzde 0,06 düşüşle 3,3062, sterlin/TL ise yüzde 0,30 azalışla 3,8705'ten alıcı buluyor.

Analistler, Yellen'ın açıklamalarının ardından doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazandığına dikkati çekerek, bu hafta özellikle ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getiriyor.
Teknik açıdan dolar/TL'nin 2,9550 direncini kırması durumunda 2,97 seviyesinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, olası düşüşlerde 2,93 seviyesinin destek konumuna geldiğini kaydediyor.

Yorumlar