Dolar/TL 2,9250 seviyesinde dengelendi

İSTANBUL (AA) - Dolar/TL yeni hataya yatay bir başlangıç yaparak 2,9250 seviyelerinde dengelendi. Küresel piyasalarda dolar endeksinin yatay bir seyir...

Google Haberlere Abone ol
Dolar/TL 2,9250 seviyesinde dengelendi

İSTANBUL (AA) - Dolar/TL yeni hataya yatay bir başlangıç yaparak 2,9250 seviyelerinde dengelendi.

Küresel piyasalarda dolar endeksinin yatay bir seyir izlemesinin de etkisiyle Asya piyasalarında gördüğü 2,93'ün üzerinde tutunamayan dolar/TL, şu dakikalarda 2,9250 seviyelerinden işlem görüyor.

Geçen hafta yüksek volatilite ile hareket eden dolar/TL, cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasının ardından en düşük 2,9115'i görmüş ve haftayı 2,9264 seviyesinden tamamlamıştı.

Bugün yurt içinde açıklanan sanayi üretim verisinin beklentilerin altında artış kaydetmesinin ardından 2,9250 seviyelerinde dengelenen dolar/TL'nin, yurt dışında veri gündeminin zayıf olmasının da etkisiyle yatay seyrini gün boyu sürdürebileceği belirtiliyor.

Analistler, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P), cuma günü yurt içi piyasalar kapandıktan sonra açıklanan değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu "BB+" olarak teyit ettiğini, not görünümü ise "negatif"ten "durağan"a yükselttiğini hatırlatarak, bunun TL varlıkları pozitif etkilediğini ifade ediyor.

Haftanın ilk işlem gününde diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinin genel olarak dolar karşısında değer kaybettiğine dikkati çeken analistler, dolar/TL'nin 2,9150 seviyesinin destek, 2,9370 seviyesinin direnç konumuna geldiğini kaydediyor.


Yorumlar