Dolarda Yeni Rekor: 2,63

Dün akşam saatlerinde rekor kıran dolar Erdoğan'ın izahatları sonrası 2,58'in altına indi ancak ABD verileri sonrası 2,63'le rekor kırdı.

Google Haberlere Abone ol
Dolarda Yeni Rekor: 2,63

Dolar tekrardan rekor kırdı. Dün gece 2,6290 ile tarihsel zirveyi gören ve bu sabah güne 2,61'in üstünde başlayan dolar/TL Erdoğan'ın izahatları arkasından kademeli şekilde 2,5765'e kadar gerilese de ABD'den gelen veri sonrası tarihsel zirveyi yeniledi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI DÜŞÜRDÜ

Dolar evvela Erdoğan'ın izahatlarıyla düşüşe geçti. Bir bankanın döviz masası işlemcisi, 'Erdoğan'ın izahatlarında tonun bir tutar yumuşadığını düşünüyorum. Açıklamalarla müşterek piyasada ABD istihdam verisi öncesi dolar/TL'nin daha da yükselebileceğine ait pozisyonların kapatıldığını gördük. Bu da düzeyi aşağı çekti' dedi. Erdoğan, son çağda düzeyde yaşanan dalgalanmada getiri lobisinin çalışmasının olduğunu belirterek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TCMB Başkanı Erdem Başçı ile Babacan'ın ABD'den dönüşü sonrasında görüşeceğini söyledi.

ABD VERİSİYLE FIRLADI

Ancak öğleden sonra gelen ABD verilerinin arkasından tekrardan 2,63'ü aşarak rekor tazeledi. Veri öncesi dolar 2,58'in altında seyrediyordu. Dolar/TL 2,6347 ile günün bütün zamanların en yüksek düzeyini gördü. ABD'de ziraat dışı istihdam 295 binle beklentilerin üstüne çıkmıştı.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINGÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar