Dolara karşı yüzde 75 indirimli adım

Dolara karşı altın kozunu kullanılması uygulamasında ikinci bir adım atıldı. İstanbul Borsası'nda altın kullanımına yüzde 75 indirim yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Dolara karşı yüzde 75 indirimli adım

Sonhaberler | Haber Merkezi

Borsa İstanbul, Elmas ve Kıymetli Taş Piyasasında (EKTP) işlem yapma yetkisi için bir defaya mahsus uygulanan faaliyet aidatını 20 bin liradan 5 bin liraya indirirken,yıllık işlem yapma aidatını da dolardan Türk lirasına çevirdi.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, kuyumculuk sektörünün gelişimine katkı sağlanması amacıyla özellikle perakende sektöründe faaliyet gösteren kuyumculara, EKTP'de sınırlı işlem yapma yetkisi verecek bir düzenlemeye gidildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Sınırlı işlem yapma yetkisine sahip olacak gerçek ve tüzel kişiler, yurt dışından ithal ettikleri kıymetli taşlar ile stoklarında bulunan ancak daha önce borsada işlem görmemiş kıymetli taşlar dışındaki işlemleri gerçekleştirebilecek ve borsaya bildirimde bulunabileceklerdir. EKTP'de işlem yapma yetkisi için bir defaya mahsus uygulanan faaliyet aidatı, 20 bin liradan 5 bin liraya indirildi. Yıllık işlem yapma aidatı da dolardan TL’ye çevrildi."

Yorumlar