Dolar yeniden 2.49 liraya dayandı

Merkez Bankası faiz indiriminin beklentiler çerçevesinde olmasıyla 2.45 - 2.46 aralığına çekilen dolar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nı eleştiren, "Bağımsızlık zırhına sığınarak bize karşı tavır takınma. Başka bir yere bağımlılığın mı va

Google Haberlere Abone ol
Dolar yeniden 2.49 liraya dayandı

 

Merkez Bankası'nın dün siyaset faizini 0.25 temel puna indirmesinin ardından, Yunanistan'ın Avrupa Birliği ile 4 maaş anlaşma imzalaması ve ABD Merkez Bankası sebebi ile gelen yararlı gelişmelere bağlı şekilde dolar 2.48 - 2.49 lira aralığından 2.45 liraya kadar çekilmişti.

'MANŞET ENFLASYON DÜŞMEDEN FAİZLERİ DÜŞÜRÜRSE...'

DHA'nın sorularını cevaplayan Global Menkul Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, dün Yunanistan'ın Euro Bölgesi ile 4 maaş anlaşma imzaladığını ve ABD Merkez Bankası Başkanı yallen'ın ABD Senatosu'nda yaptığı konuşmasını hatırlatarak, şöyle konuştu:

'Böyle bakıldığında dolarda Merkez Bankası kararının etkisini anlatmak mümkündür değil. Yurtdışı koşullardan ötürü TL'de bir kırılganlık var. Normal şartlarda MB dünkü adımı atmasayadı kur bu kadar hareketli olmayacaktı. Dün TL en az paha kazan nakit ünitesi oldu. Yüzde 1-1.5 oranına takebül ediyor. Yallen'ın açıklaması olamasa zaten kur 2.50 seviyesine dayanacaktı.'

Merkez Bankası'nın, banka ve vasıtası kuruluş ekonomistlerine yaptığı sunumu hatırlatan Uskuay, 'Bugünkü MB toplantısı yeni getiri indirimi mesajını veriyor. Bu da liranın daha çok paha kaybetmesi demek. Manşet enflasyon düşmeden faizleri düşürürse lirada paha kaybı söz konusu olacak. Gıda fiyatları hava şartları itibarı ile yükseliyor. Merkez Bankası getiri indirmesine karşın gösterge tahvili ve öteki faizleri aşağıya çekmediği bunun şeklinde yukarı doğru itiyor' diye konuştu.
DHA

Kaynak: Radikal

Yorumlar