Dolar rekor kırmaya devam ediyor!

Dolar devam eden siyasi belirsizlik ile 2.86'yı da aşarak tarihi zirveye çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Dolar rekor kırmaya devam ediyor!

Dolar rekor kırmaya devam ediyor!

Dolar devam eden siyasi belirsizlik ile 2.86'yı da aşarak tarihi zirveye çıktı.
Borsada bugün AKP ile MHP arasında gerçekleşecek olan koalisyon görüşmesi öncesinde devam eden siyasi belirsizliğin etkisiyle hafif satıcılı bir açılış bekleniyor.
AKP ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin geçtiğimiz hafta olumsuz sonuçlanmasının ardından sert satışlar yaşayan borsada artık erken seçim beklentileri daha da öne çıksa da seçimlere nasıl bir yöntem ve hükümetle gidileceğine dair belirsizlik devam ediyor.
AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün 1400'da bir araya gelerek olası bir koalisyon hükümeti için görüşme gerçekleştirecek. Oyak Yatırım günlük borsa yorumunda "BIST'te bugün hafif satıcılı bir açılış bekliyoruz. AKP ve MHP arasında bugün gerçekleştirilecek görüşme ve yarın yapılacak olan merkez bankası para politikası kurulu (PPK) toplantısı öncesinde volatilitenin devam edeceğini tahmin ediyoruz" dedi.
KÜRESEL PİYASALAR Japonya ekonomisi ihracatta yaşanan düşüş ve tüketicilerin harcamaları azaltmasıyla yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1.6 daralma yaşayarak Başbakan Shinzo Abe'nin ülkeyi yıllardır süren deflasyondan çıkarmak için uygulamaya çalıştığı ekonomi politikalarının üzerindeki baskıyı artırdı.
Öte yandan analistler Çin'deki yavaşlama ve bunun Asya'daki komşularında yarattığı baskının Temmuz-Eylül arasındaki çeyrek dönemlik süreçte yaşanabilecek herhangi bir toparlanmayı da sınırlayacağını söylüyor. (Full Story) Asya borsaları Çin'de yaşanan düşüş öncülüğünde bugün kayıplar gerçekleştirirken, dolar ABD'den Cuma günü açıklanan olumlu üretici fiyat endeksi (ÜFE) ve sanayi üretimi verilerinin ardından euro karşısında hafif yükselişler gerçekleştirdi.
Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarının izlendiği MSCI endeksi yüzde 0.7 geriledi. Endeks böylelikle Çin'in geçtiğimiz hafta yuanı devalüe etmesinin ardından kaydettiği yüzde 2.6'lık kaybı genişletmiş oldu.

Yorumlar