'Dolar değer kazanınca yabancılara konut satışımız yüzde 317 arttı'

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, 17 Aralık’tan sonra kur ve faizin önemli oranda arttığını belirterek, “Tabii bunlar konut sektörüne olumsuz yansıdı.

Google Haberlere Abone ol
'Dolar değer kazanınca yabancılara konut satışımız yüzde 317 arttı'

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, 17 Aralık’tan sonra kur ve faizin önemli oranda arttığını belirterek, “Tabii bunlar konut sektörüne olumsuz yansıdı. Ancak biz yurt içinde kaybettiğimiz satışları yurt dışında kompanse ettik. 2013 ilk 4 ayı ile 2014 ilk 4 ayını karşılaştırdığımızda satışlarımız yüzde 317 arttı. Burada dövizin artması önemli etken.” dedi.

Dumankaya İnşaat’ın yeni projesi Hi-Fit’in tanıtım toplantısında gazetecilerin konut satışlarına dair sorularını cevaplayan Barış Dumankaya, yabancıların dairelerine ilgisinin arttığını dile getirdi. Şu an yurt dışına satışlarının 31 milyon liraya, yurt içine satışlarının da 78 milyon liraya ulaştığını bildirdi. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya da satışların büyük bölümünü Arap yatırımcıya yapıldığını söyledi. Uğur Dumankaya, “Kuveyt, Irak, Mısır, Kanada, İngiltere ve Çin’den konutlara rağbet var. İlginçtir; konut alan yabancıların yüzde 50’si Türkiye’de yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

“Hİ-FİT ŞEHİR OTELLERİ MANTIĞINDA”

Hi-Fit projesinin diğer konut projelerinden farklı olduğunu vurgulayan Uğur Dumankaya, “Türkiye’de milyonlarca konut var ama Hi-Fit bunların tamamından ayrı. Çünkü burada hem teknik hem hizmet var. Biz, Hi-Fit’te tekniği hizmet ile buluşturuyor; sağlıklı konutları müşteriye sunuyoruz.” dedi. Projede yer alan konutların şehir otelleri mantığında olduğunu, büyük bölümünün stüdyo, 1+1, 2+1 dairelerden teşekkül ettiğini aktardı.

Projeyi tasarlarken ruh, beden ve akıl sağlığını esas aldıklarını dile getiren Dumankaya İnşaat Pazarlama ve Satış Direktörü Togan Yazıcıoğlu, konut alanının sağlığına önem veren bireylerin buluşma noktası olduğunu söyledi.

DAİRELER 99 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Dumankaya Satış Müdürü Soner Keleş de Hi-Fit’i tanıttı. Bahçeşehir’de bulunan Hi-Fit’te 4 bin 500 metrekare Athletic-O Kulübü yer alıyor. Akıllı aygıtlar ihtiva eden proje ile evden Athletic-O eğitmenlerine bağlanmak spor yapmak da mümkün. Hi-Fit’te 17 adet kat bahçesinde yogadan golfe, satrançtan açık hava fitness aletlerine kadar pek çok spor aktivitesi; ayrıca kalori ölçen, doğal yemekler üreten restaurant var. 20 dönüm arsada 200 milyon lira yatırım değeri ile devreye alınan proje, 28 ve 32 katlı iki kuleden oluşuyor. 30 ay sonra tamamlanacak konutların satış fiyatları 99 bin liradan başlıyor.
CİHAN

Yorumlar