Dokuduğu namaz feracelerinin ünü ülke sınırlarını aştı

Rizeli girişimci Canan Ak’ın dokuduğu el emeği göz nuru namaz feracelerinin ünü, ülke sınırlarını aştı.

Google Haberlere Abone ol
Dokuduğu namaz feracelerinin ünü ülke sınırlarını aştı

Rizeli girişimci Canan Ak’ın dokuduğu el emeği göz nuru namaz feracelerinin ünü, ülke sınırlarını aştı. Ak, yıllar önce bir arkadaşı tarafından kızına hediye edilen feraceyi görünce, benzerlerini dokuyarak dost ve akrabalarına hediye etti. Başta başka bir amaç gütmediği renk renk feracelere ilginin arttığını görünce, evindeki küçük bir tezgahta gece gündüz dokumaya başladı. Taleplere yetişmekte zorlanan Canan Hanım, Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) öncülüğünde açılan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik kursuna katılarak sertifika aldı ve hazırladığı projeyle işyerini açtı. İşyerinde kızları, oğlu ve bir çalışanıyla hizmet veren Ak, "www.cananferace.com" internet sitesini açtıktan sonra da Türkiye geneli ve yurtdışından sipariş almaya başladı. Ak’ın hedefi, ileride büyük bir dikim atölyesi açıp özellikle hanımlara istihdam oluşturmak.

Canan Ak, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “22 yıldır Rize Halk Eğitim Merkezi’nde dikiş hocalığı yapıyorum. İlk başta hediye vermek için dokuduğum feracelerim çevredekilerin ilgisini çekince evimdeki atölyemde daha fazla namaz feracesi dikmeye başladım. Taleplere yetişmekte zorlanınca aldığım girişimcilik sertifikasıyla KOSGEB’e bir proje yazdım ve kabul edildikten sonra şehir merkezinde ufak bir işyeri açtım. 'Canan Ferace' isminin patent hakkını aldıktan sonra www.cananferace.com adında internet sitesi açarak, ürünlerimi internet üzerinden pazarlamaya başladım. İl genelinde feracelerimize büyük ilgi var. İnternet sitemiz sayesinde il dışı ve yurtdışından da siparişler alıyoruz.”

Feracenin 20. yüzyılın başlarından itibaren Türk kadınlarının başlıca giyeceği olduğunu söyleyen Ak, “İşyerimde namaz feraceleri, günlük feraceler, namaz etekleri, namaz kollukları, tülbentler ve şallar gibi zengin bir ürün çeşitliliği var. Özellikle namaza yeni başlayan genç bayanları görünce, çoğuna ücretsiz olarak namaz feracesi hediye ettiğim bile oluyor. Hediye vererek başladığım ferace işinde bugün iyi bir konuma geldim. Hedefim, büyük bir dikim atölyesi oluşturarak özellikle birçok bayanın istihdama katılmasını sağlamaktır. Bana kapıları açıp bu güzellikleri lütfettiği için Rabbim’e şükürler olsun. Çalışmayı çok seviyorum. Özellikle arkadaşlarım, girişimcilik konusunda benden bilgiler alıyor. Onların da iş hayatına atılması adına kendilerine yardımcı oluyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar