Doğu Karadeniz'in ihracatı yılın ilk 3 ayında arttı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, DKİB Genel Sekreterliği yetki alanında bulunan Doğu Karadeniz Bölgesi Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinden 2014 yılının Ocak-Mart aylarını kapsayan ilk 3 ayında 380,3 milyo.

Google Haberlere Abone ol
Doğu Karadeniz'in ihracatı yılın ilk 3 ayında arttı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, DKİB Genel Sekreterliği yetki alanında bulunan Doğu Karadeniz Bölgesi Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinden 2014 yılının Ocak-Mart aylarını kapsayan ilk 3 ayında 380,3 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştiğini açıkladı. Gürdoğan, gerçekleşen ihracatın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında artış yaşandığını belirtti.

Gürdoğan, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinden gerçekleşen ihracatın ürün sıralamasında; 187 milyon 999 bin 745 dolarlık ihracatla fındık ve mamulleri birinci sırayı, 79 milyon 839 bin 690 dolar ile yaş meyve sebze ürünleri ikinci sırayı ve 50 milyon 967 bin 512 dolarla da madencilik ürünlerinin üçüncü sırayı aldığına ifade etti. Gürdoğan, bölgeden 2014 yılı Ocak-Mart döneminden 87 değişik ülkeye ihracat yapıldığını kaydetti. En fazla ihracat yapılan ilk 5 ülkenin ise sırasıyla; Rusya Federasyonu, Gürcistan, Almanya, İtalya ve Fransa olduğunu ifade eden Gürdoğan, “En çok ihracatımızın yapıldığı bu ülkelerden de Rusya Federasyonu’na yönelik ihracatımızda yüzde 13, Gürcistan’a yönelik ihracatımızda yüzde 21 ve Almanya’ya yönelik ihracatımızda ise yüzde 12 oranında artış yaşanmıştır.” dedi. CİHAN

Yorumlar