Doğu Akdeniz gazında yeni anlaşma

- Yunanistan ve İtalyan ortaklı IGI Poseidon şirketi ile İsrail doğal gazını çıkaracak olan Amerikan Noble enerji şirketleri arasında, Doğu Akdeniz gazını Avrupa'ya taşıması planlanan boru hattı projesine ilişkin iş birliği anlaşmasına varıldı

Google Haberlere Abone ol
Doğu Akdeniz gazında yeni anlaşma

ATİNA (AA) - Yunanistan'ın DEPA ve İtalya'nın Edison S.p.A enerji şirketlerinin ortaklığıyla kurulan IGI Poseidon ve Amerikan enerji şirketi Noble arasında, Doğu Akdeniz gazını Avrupa'ya taşıması planlanan boru hattı projesine ilişkin işbirliği anlaşması imzalandı.

DEPA'dan yapılan açıklamaya göre, anlaşma, projenin teknik açıdan analiz edilmesi ve uygulanabilirlik raporu hazırlanması öncesinde atılacak adımlara yönelik desteği içeriyor.

Projede, toplam bin 900 kilometre uzunluğundaki yıllık 16 milyar metreküp kapasiteli boru hattı ile İsrail ve Kıbrıs Adası açıklarındaki doğal gazın Kıbrıs ve Girit üzerinden Yunanistan'a, oradan da diğer Avrupa ülkelerine taşınması hedefleniyor.

Noble şirketi İsrail açıklarındaki doğal gazı çıkarmak için hükümetten gereken onayı 5 yıl gecikmeden sonra geçen perşembe günü almıştı.


Yorumlar