Doğan Online ve hepsiburada.com Kurucusu Boyner:

- "Girişimcilik ekosisteminin gelişmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ekonomimizin hak ettiği noktaya gelmesinde önemli rol oynayacak"

Google Haberlere Abone ol
Doğan Online ve hepsiburada.com Kurucusu Boyner:

İSTANBUL (AA) - Doğan Online ve hepsiburada.com Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, girişimcilik ekosisteminin gelişmesi ve girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasının ekonominin hak ettiği noktaya gelmesinde önemli rol oynayacağını bildirdi.

Hepsiburada.com'dan yapılan açıklamaya göre, dünyanın önde gelen yatırımcı ve girişimcilerini İstanbul'da buluşturan TOBB Startup İstanbul etkinliğinin final konferansına katılan Boyner, hepsiburada.com ve e-ticaret sektöründeki deneyimleri ile Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin gelişmesine yönelik önerilerini katılımcılarla paylaştı.

Boyner, Hepsiburada.com'un da sponsorları arasında yer aldığı ve 63 ülkeden bin girişimciyi buluşturan Startup İstanbul'un, Türkiye'yi küresel bir girişimcilik merkezi yapmanın önünü açacak önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye, teknolojiye hızlı uyum sağlayan genç nüfusu ile büyük bir potansiyel taşıyor. Biz hepsiburada.com olarak bu potansiyelden heyecan duyduğumuz için yatırımlarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Ülkemizin ekonomisine ve potansiyeline inancımız tam. Son 2 yılda 150 milyon TL yatırım yaptık. Bu yatırımlarla e-ticaret pazarını ve ekosistemi büyütmeyi hedefliyoruz.

Türkiye'nin küresel girişimciliğin merkezi olmaması için hiçbir sebep yok. Girişimcilik ekosisteminin gelişmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ekonomimizin hak ettiği noktaya gelmesinde önemli rol oynayacak. Türkiye pazarının cazibesini artırmak için girişimcilerin hayatını kolaylaştıracak adımların atılması gerekiyor."


- "Pazaryeri ile perakendenin kaçınılmaz dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz"


Hanzade Doğan Boyner, hepsiburada.com'un aylık 52 milyon ziyaret, 10 milyon üye ve 30 kategoride 2,5 milyondan fazla ürünle Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformu olduğunu, son dönemde Pazaryeri'ni devreye alarak daha da güçlü bir alışveriş deneyimi sunduklarını ifade etti.

Pazaryeri'nin girişimcilik ekosistemini büyütecek önemli bir kanal olduğunu vurgulayan Boyner, "Pazaryeri ile perakendenin kaçınılmaz dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz. Pazaryeri'nde kayıtlı mağazaların ve hepsiburada.com olarak çalıştığımız tedarikçilerin toplam sayısı 6 bini geçiyor. Pazaryeri'nde kapılarımızı ticaret yapmak isteyen herkese açtık. Girişimciler de bizde mağaza açabiliyor ve hepsiburada.com güvencesiyle ürünlerini burada satabiliyor." ifadelerini kullandı.

Boyner, son dönemde bir başka önemli yeniliği de ödeme alanında yaptıklarını, e-ticaret ekosisteminin en önemli parçalarından biri olan ödeme sistemleri pazarında Hepsipay markasıyla yer aldıklarını, 20 yıla yaklaşan e-ticaret tecrübeleriyle işletmelere yeni nesil, basit ve güvenli ödeme çözümleri sunacaklarını kaydetti.

Yorumlar