"Dışişleri çalışanlarının sorunları çözüme kavuşturulmalı"

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede bakanlık çalışanlarının sorunlarını aktardı.

Google Haberlere Abone ol
"Dışişleri çalışanlarının sorunları çözüme kavuşturulmalı"

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede bakanlık çalışanlarının sorunlarını aktardı. Dışişleri bünyesinde çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınması, yükselme ve ünvan yönetmeliğinde değişiklik ve mesai saatleri konusunda taleplerini Davutoğlu'na sunan Yazgan, sorunların biran önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, beraberindeki heyetle birlikte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu makamında ziyaret etti. Yazgan, görüşmede bakanlık çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini Bakan Davutoğlu'na iletti. Sendika olarak hazırladıkları raporu Davutoğlu'na veren Yazgan, ülkeler arası saat farkı nedeniyle personelin gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalıştığını ancak hak ettiği ücreti alamadığını söyledi. Yazgan, 'ışıkları sönmeyen bakanlık' olarak anılan Dışişleri Bakanlığı personelinin maaşlarında iyileştirme yapılması gerektiğini ifade etti.

"ŞUBE MÜDÜRÜ OLMAK İÇİN 33 YIL ÇALIŞMAK GEREKİYOR"

Tüm kurumlarda belirli periyotlarla yapılmasına rağmen Dışişleri Bakanlığı'nda şu ana kadar görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının yapılmadığına dikkat çeken Yazgan, personelin beklenti içerisinde olduğu sınavın en kısa süre içinde açılmasını istedi. Görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinin personelin lehine revize edilmesi gerektiğini aktaran Yazgan, "Yönetmelik maalesef personelin lehine değil. Çünkü yönetmeliğe göre personelin şube müdürü olabilmesi için farklı unvanlarda en az 33 yıl çalışması gerekiyor. Yani 25 yaşında bakanlığa giren bir personel en az 58 yaşında, emekliliği geldiğinde şube müdürü olabiliyor. Bakanlığın görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği diğer bakanlık ve kurumlarda olduğu gibi personelin yükselmesine olanak sağlayacak şekilde yenilenmelidir. Öte yandan, göreve yeni başlayan genç merkez memurları, meslek grupları arasında dikey geçiş olmaması nedeniyle bakanlıkta kendilerine bir gelecek görememekte. Bu nedenle çok sayıda genç memur, bakanlıktan ayrılmayı düşünmekte. Bakanlığın kariyer memurluğu için açtığı sınavlarda merkez memurları için belirli bir oran kadro ayırması ile bu sorun çözüme kavuşacaktır." diye konuştu.

"YURTDIŞINDAKİ 4/B'LİLER KADROYA ALINMALI"

Geçtiğimiz yıl 100 bin 4/B statüsündeki sözleşmeli personelin kadroya alındığını hatırlatan Yazgan, Dışişleri Bakanlığı'nın yurtdışı teşkilatındaki 4/B'lilerin kadroya alınanlar arasında yer almamasının haksızlık olduğundan söz etti. Yazgan, bakanlığa bağlı olarak yurtdışında görev yapan 4/B'li personelin üvey evlat muamelesi görerek kadroya alınmadığını belirterek, bunların da bir an önce kadroya alınması gerektiğini dile getirdi.

"TİP HİZMET SÖZLEŞMESİ GÜNÜMÜZE UYGUN HALE GETİRİLMELİ"

Yurtdışı sözleşmeli personele imzalatılan TİP Hizmet Sözleşmesinin yürürlükte bulunan kanun ve mevzuata uymadığının altını çizen Yazgan, TİP Hizmet Sözleşmesi'nin birçok maddesinin Danıştay tarafından iptal edildiğinin altını çizdi. Yazgan, TİP hizmet sözleşmesinin biran önce güncellenmesini ve günümüz kanunlarına uygun hale getirilmesi talebini iletti.

"BAKAN DAVUTOĞLU'NDAN TALİMAT"

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Davutoğlu, bakanlık çalışanlarının sorunlarının takipçisi olacağını söyledi. Personelin en iyi şartlarda çalışması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Davutoğlu, sorunların çözümü için Bakan Yardımcısı Naci Koru'ya gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.
CİHAN

Yorumlar