Diplomalı ellerden nefis sucuk ve pirzolalar

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi et işletmesinde diplomalı bilim adamlarının gözetiminde hazırlanan sucuk, salam ve et ürünleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Veteriner Fakültesi çiftliklerinde, alanında uzman veteriner...

Google Haberlere Abone ol
Diplomalı ellerden nefis sucuk ve pirzolalar

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi et işletmesinde diplomalı bilim adamlarının gözetiminde hazırlanan sucuk, salam ve et ürünleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Veteriner Fakültesi çiftliklerinde, alanında uzman veteriner hekimler gözetiminde yetiştirilen hayvanlar, yine uzmanlar kontrolünde işlenerek döner sermaye ile halkla buluşuyor.

Yumurta üretiminden süt ürünlerine, tereyağından yoğurda bir çok ürünü diplomalı ellerden halka sunan Veteriner Fakültesi, son olarak sucuk, salam ve kuşbaşı gibi et ürünlerini de vatandaşların beğenisine sunuyor. Gösterilen ilgiden memnun kalan fakülte yönetimi, et ve süt ünitesini büyütmeye karar verdi.

DİPLOMALI ELLERDEN NEFİS ETLER

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü öğretim görevlisi ve et süt işletmesi sorumlusu Dr. Artun Yıbar, et bölümünde bir usta ve iki yardımcısının, sorumlu veteriner hekim, teknik müdür gözetiminde hizmet verdiğini söyledi. Et ve süt ünitesinin Veteriner Fakültesi'ne bağlı olarak hizmet verdiğini anlatan Yıbar, “Buradaki hayvanlar Veteriner Fakültesi çiftliklerinde muayeneleri yapılmış, ilgili anabilim dalları öğretim üyeleri tarafından muayene ve tedavileri yapılmış ve artık insan sağlığı için herhangi bir risk teşkil etmeyen hayvanlar. Bu hayvanlar Bursa’daki bir mezbahada kesilerek burada işleniyor ve kampüs içinde bulunan iki satış ünitesinde halkla buluşuyor.” dedi.

Ünitede, günde yaklaşık 150 kiloya yakın etin işlendiğini ifade eden Artun Yıbar, üretilen başta sucuk ve salam olmak üzere kuşbaşı, kıyma ve parça etlerin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Et ve süt ünitesini büyütmeyi düşündüklerini anlatan Yıbar, hazırlıkları devam eden yeni yerde ise daha değişik ve doğal ürünler üretilerek halka sunulacağını kaydetti.

UÜ Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi ve Et Süt İşletmesi Sorumlusu Dr. Artun Yıbar, bütün doğallığı ve bilim yuvası çiftlikten sofraya üretim yapılmasına rağmen fiyatların da piyasa koşulları ile orantılı olduğunu sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar