Dijital pusulalı kredi kartı çıkardı, 50 bin yeni müşteri hedefliyor

Katılım Bankacılığı'nın önemli isimlerinden Türkiye Finans, dijital pusula içeren kredi kartı çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Dijital pusulalı kredi kartı çıkardı, 50 bin yeni müşteri hedefliyor

Katılım Bankacılığı'nın önemli isimlerinden Türkiye Finans, dijital pusula içeren kredi kartı çıkardı. İsteyenlerin kıbleyi bulabileceği şekilde tasarlanan kart, hac ve umre alışverişlerinde yüzde 40'a varan indirimin yanısıra, 10-12 taksit imkanı ve kazanılan puanları hayır kurumlarına bağışlama gibi imkanları da barındırıyor.

Feshane’de 15 Aralık'a kadar devam edecek 5. Hac, Umre ve İnanç Turizmi Fuarı'nda yeni kredi kartı Haremeyn Şua’yı tanıtan Türkiye Finans'ın Genel Müdür Yardımcısı Semih Alşar, söz konusu ürünlerinin özelliklerini Cihan'a anlattı. İlk etapta 50 bin müşteri hedefi koyduklarını aktaran Alşar, bu kartın özellikle hac ve umre ibadeti yapanmak isteyenlere hitap ettiğini vurguladı. Alşar, Haremeyn Şua ile ilgili şu bigileri verdi:

"Normal bir kredi kartı görevinin yanında dijital bir pusula ihtiva ediyor. Bununla müşterilerimiz kıbleyi kendileri bulabiliyor. Tabii kart ile hac ve umre ürünleri satan firmalarda yüzde 40’a varan indirimler yapılacak. 10-12 taksit imkanı sunulacak, puan armağan edilecek. Bu puanları müşteriler, tercih ettiği hayır kurumlarına otomatik olarak da bağışlama olanağı elde edecek. İlave olarak hac ve umre için Mekke ve Medine’ye gidenler, sıhhat sorunları ile karşı karşıya kalabilir, yardıma gerek duyabilir; kredi kartı ile onlara da asistance servisi sunulacak."

"ALTIN EFT'Sİ REKABETİ ARTIRACAK"

Yastık altındaki altının ekonomiye kazandırılması amacıyla bankalara tanınan altın toplama kolaylığına bir yenisi eklendi. Artık bankalar altını EFT (Electronic Funds Transfer) üzerinden de kabul ediyor. Mayıs 2013'te Hazine tarafından yapılan düzenlemeye göre bankalar, Türkiye'de ve yurt dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişiler adına vadeli veya vadesiz olarak altın, gümüş ve platin depo hesabı açabiliyor. Bu hesaplar, altın, gümüş ve platinin fiziken teslimi, yurtiçi ya da yurtdışı banka hesaplarından transferi veya bankalarca satış yapılmak suretiyle açılabiliyor. Altın, gümüş ve platinin yurt içindeki ve yurt dışındaki bankalar nezdinde bulunan depo hesapları arasında altın için 1000/1000, gümüş ve platin için 100/100 saflığa göre elektronik olarak da transfer edilebiliyor.

Söz konusu düzenlemenin önemine dikkat çeken Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Semih Alşar, bu durumu cep'te numara taşımaya benzetti. Alşar, bir bankadan diğer bankaya altın gönderimi ile rekabetin ve bereketin artacağını vurguladı. Alşar, "Bundan böyle altın birikimini herhangi bir banka kurumundan alış ya da satış yapmadan bir başka bankaya aktarmak mümkün. Bu, tıpkı para gönderimi yapmak ya da bir operatörden bir operatöre numara taşımak gibi… Uygulama bankaların rekabetini, bereketini artıracaktır." ifadelerini kullandı.

Semih Alşar, Türkiye Finans olarak bir buçuk senedir altın topladıklarını ve karşılığında kar dağıtımı yaptıklarına değinenerek, sektörün önemli aktörlerinden biri olacaklarını sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar