Digiturk, Sakarya'daki çağrı merkezine 300 kişi alacak

Dijital yayın platformu Digiturk'ün Sakarya'daki çağrı merkezinde 300 kişi istihdam edilecek.

Google Haberlere Abone ol
Digiturk, Sakarya'daki çağrı merkezine 300 kişi alacak

Dijital yayın platformu Digiturk'ün Sakarya'daki çağrı merkezinde 300 kişi istihdam edilecek. Çağrı merkezi görevlisi, pazarlama ve satış elemanı olarak istihdam edilecek elemanların eğitimi için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile sözleşme imzalandı. İŞKUR’un desteklediği ve en az yüzde 50 istihdam garantisi sağlayan programla, 300 kişi kademeli olarak 2014 yılı içerisinde 40 işgünü sürecek bir eğitim sonunda işe başlayacak.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, Digiturk (Krea) İletişim Merkezi ile 2013 yılında 300 kişilik kurs programı gerçekleştirdiklerini ve program sonunda sertifika almaya hak kazanan 212 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi. Bu yıl yine, ilave 300 kişilik istihdam garantili işgücü yetiştirme kurs programı için sözleşme imzaladıklarını kaydeden Kaya, "Başvuruda bulunmak isteyen en az lise mezunu 18-32 yaş arası iş arayanlar İl Müdürlüğüne ya da firmaya müracaat edebilecekler. Firma, uygulanan bu eğitim programlarıyla dezavantajlı grup içerisinde bulunan kadınlar, engelliler ve genç işsizler için de istihdama imkan sağlamış olacak." dedi.

Digiturk İletişim Merkezi Sakarya Yetkilisi Yalçın Balaban ise Sakarya’da geçen yıl kurulan iletişim merkezine ilave istihdam sağlamak amacıyla, bu yıl da çalışanlarını İŞKUR’un desteğiyle mesleki eğitim programlarından geçirerek işe almayı planladıklarını belirtti. İŞKUR’un desteklerinin, firmalar açısından istihdamı artırmak için motive edici bir unsur olduğunu kaydeden Balaban, şunları söyledi: "Vardiyalı sistemle çalışan firmadaki personelin yüzde 60’ı bayanlardan oluşuyor. Sakarya ili genelinde Arifiye, Sapanca, Söğütlü, Ferizli, Erenler, Adapazarı, Serdivan gibi birçok ilçeye servis hizmetleri bulunması nedeniyle, açılacak programa bu ilçelerden başvuru bekliyoruz." CİHAN

Yorumlar