DİGİAD, Fransız iş adamı heyetini ağırladı

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği, Fransa’nın Rhöne-Aples FEDIF Derneği üyesi 20 kişilik iş adamı grubunu ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
DİGİAD, Fransız iş adamı heyetini ağırladı

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği, Fransa’nın Rhöne-Aples FEDIF Derneği üyesi 20 kişilik iş adamı grubunu ağırladı. DİGİAD'ın davetlisi olarak Diyarbakır'a gelen iş adamları temaslarda bulundu. İş adamları ilk olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı'nı ziyaret ederek, yatırım uzmanlarınca Diyarbakır'ın yatırım alanları ile ilgili bilgi aldı. İş adamı heyeti, daha sonra Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikalar gezdirilerek, iş adamlarıyla iş müzakereleri gerçekleştirildi.

DİGİAD yönetim kurulu, iş adamı heyetiyle Gülzar Konak'ta bir araya geldi. Yemekte konuşan DİGİAD Başkanı Aladdin Korkutata, iş adamlarını ağırlamaktan ve bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Diyarbakır'ın, stratejik konumuyla Türkiye'de ilk 5 ilin arasına girdiğini anlatan Korkutata, "30 küsur medeniyete beşiklik yapmış kadim bir kent Diyarbakır. Yatırım yönüyle bakir bir il. Madencilik sektörü önemli. Türkiye mermerinin yüzde 25'ini karşılıyor. Aynı zamanda verimli ve geniş tarım alanlarına sahip. Organik tarıma çok elverişli. Tarihi ve inanç turizmi yönüyle çok zengin. Bunların içerisinde en önemli olan Kur’anı Kerim'de adı geçen, 3 peygamberle birlikte 9 peygamber ve 750 sahabe efendilerimiz medfun." diye konuştu.

"BAŞBAKAN'IN SÖYLEMLERİ ÇOK KIRICI, RENCİDE EDİCİ"

Korkutata, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, seçim meydanlarında Hizmet Hareketi'ne yönelik tutumuna da değinerek, "Mevcut hadiseler hepimizi derinden üzüyor. Başbakan'ın söylemleri çok kırıcı, rencide edici ve toplumu ayrıştırıcı. Bunların toplum üzerindeki olumsuz neticelerinin uzun süre devam edeceğini tahmin ediyoruz. Çok şükür ülkemizde her yönüyle yetişen donanımlı Anadolu insanı sayısını yüzbinleri aştı. Bundan dolayı hadiseleri doğru okuyabilen çok insanımız olduğundan ümitli olduğumuzu ifade etmek isterim. İşin üzücü tarafı; müspet çevre dediğimiz kesimden menfi propagandalar yapıldığından, gariban halkımızın kafasının karışıyor ama her şeye rağmen özellikle bizim içinde bulunduğumuz iş camiası olarak bu günlerde sebat gösterip dik duruşumuzu sergilememiz gerekiyor. Ekonomiyi, ara vermeden canlı tutmamız gerektiğini, gelen iş adamlarımızda arzu edenlere her sektörde rahatlıkla partner bulabileceğimizi ifade etmekte yarar var." diye konuştu.

FEDIF Başkanı Fatih Demiray ise Diyarbakır'a geldiklerine çok memnun olduklarını, umduklarından çok daha iyi bulduklarını, Diyarbakır ve bölge halkıyla olan olumsuz algılarının tamamen değiştiğini ifade etti.



CİHAN

Yorumlar