Dev projeler hız kesmeyecek

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "OHAL de dahil tüm düzenlemeler, daha çok yatırım yapılması, yabancıların yatırım ortamının iyileşmesi nedeniyle Türkiye'ye olan ilgilerinin devamı ve 2023 hedeflerine daha sağlıklı yürümenin yolunun açılması demektir" - "Ulaştırma Bakanlığı olarak aynı hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta, Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılacak" - "Çanakkale 1915 Köprüsü de dahil büyük projelerimizin bir an önce bitirilmesi, insanımızın refahının yükseltilmesi adına hayata geçirilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor" - "İlk defa bir OHAL vatandaşın desteğiyle ülkenin kalkınmasının sağlanması, devlet içerisindeki yanlış işleyişin düzeltilmesi amaçlıdır. Vatandaşın hayatıyla ilgili kısıtlama getirmeyecek, tersine yatırımların önünü açacak"

Google Haberlere Abone ol
Dev projeler hız kesmeyecek

ANKARA (AA) - ARİFE YILDIZ ÜNAL / AYŞENUR SAĞLAM - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, olağanüstü hal (OHAL) de dahil tüm düzenlemelerin daha çok yatırım yapılması, yabancıların yatırım ortamının iyileşmesi nedeniyle Türkiye'ye olan ilgilerinin devamı ve 2023 hedeflerine daha sağlıklı yürümenin yolunun açılması anlamına geldiğini bildirdi.

Bakan Arslan, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yükselişini, büyümesini, 2023 hedeflerine adım adım yürümesini istemeyen çokça dış güç olduğunu dile getirerek, "Gerek rekabet ortamında gerek Türkiye'nin dünyada büyümesinin onlara etkileri bakımından dış güçler her zaman mücadele içinde. Ne yazık ki içeride de bunların maşa rolünü yapan bunların terör örgütleri veya onlara müzahir başka kesimler var." diye konuştu.

Geçmişte ülkenin yükselişini engellemek adına çok fazla girişim olduğunu anlatan Arslan, "Özellikle 15 Temmuz'da bu yükselişi engellemek, ülkenin huzurunu, bekasını sıkıntıya sokmak adına akla ziyan bir girişimde, kalkışmada bulunuldu ve vatandaşın ferasetiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve hükümetimizin dik duruşuyla bu engellendi. Ancak biz biliyoruz ki ülkemizin yükselişi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam etmeli. Hiçbir zaman hainlere fırsat verilmemeli. Bu hainlere fırsat vermemenin yolu nedir? Vatandaşın iradesine sahip çıkması için sokağa çıkmasıdır, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin dik duruşlarıdır. Dolayısıyla ülkemizin yükselişinin olmazsa olmazı yatırımlarımızı aynı hızla hatta daha da yükselen bir hızla devam ettirmektir." ifadelerini kullandı.

Arslan, ülkenin ve vatandaşın huzuru, devletin işleyişinin daha sağlıklı olması için OHAL ilan edildiğini belirterek, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirtildiği gibi ülkenin yükselişini engellemeyecek, insanların huzurunu kaçırmayacak, ekonomiyi ve yatırımcıyı sıkıntıya sokmayacak daha fazla tedbir almak, yatırım ortamını teşvik edecek düzenlemeler yapıldığını ve yapılmaya devam edeceklerini anlattı.

İnsanların müsterih olmasını isteyen Arslan, OHAL kararının hiçbir şekilde vatandaşı sıkıntıya sokmayacağını, tam tersine devleti, sıkıntıya sokmak isteyen, vatandaşın üzerine ateş açan adeta akıl tutulmasıyla vatandaşla karşı karşıya gelmek isteyenlere karşı mücadele için olduğunu vurguladı.

OHAL de dahil tüm düzenlemelerin daha çok yatırım yapılması, yabancıların yatırım ortamının iyileşmesi nedeniyle Türkiye'ye olan ilgilerinin devamı ve 2023 hedeflerine daha sağlıklı yürümenin yolunun açılması anlamına geldiğine dikkati çeken Arslan, şöyle konuştu:

"Biz, Ulaştırma Bakanlığı olarak ne yapacağız? Bugüne kadar olduğu gibi her türlü set ve ket vurulmak istenmesine rağmen biz yatırımlarımızı devam ettirdik. Bugün de aynı hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 26 Ağustos'ta açılmasıyla ilgili en ufak bir sıkıntımız yok, işler rayında yürüyor. 20 Aralık'ta Avrasya Tüneli'nin açılmasıyla işlemlerimiz yolunda yürüyor, bütün çalışmalar devam ediyor. Bunların devamındaki Çanakkale 1915 Köprüsü de dahil büyük projelerimizin bir an önce bitirilmesi, insanımızın refahının yükseltilmesi adına hayata geçirilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor. Herkes bilsin ki Türkiye'de yatırımlar, insanlarımızın refahının, ekonomisinin yükseltilmesi, ulaşılabilirliğin ve erişebilirliğin hızlandırılması içindir. Bunlardan en önemli projelerden biri İstanbul'a yeni havalimanıdır. Burada da tüm çalışmalar 24 saat boyunca olanca hızıyla 16 bin kişinin çalışmasıyla devam ediyor. Önümüzdeki yıl da yaklaşık 30 bin kişi çalışacak. Böylece 2018'in ilk yarısında orayı da hizmete sokacağız."

- "Bugünkü OHAL vatandaşın yaşamının kolaylaştırılmasıdır"

Arslan, bununla birlikte Türkiye'nin her yerinde ulaşımı, erişimi kolaylaştıracak, ticaretin daha da büyümesini sağlayacak ulaştırma projelerini hızla devam ettirdiklerini vurgulayarak, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantısı olarak doğu-batı aksında şehre erişimi sağlayacak yollarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamlayıcısı olan hem Avrupa hem de Anadolu yakasındaki ihalelerini yaptığımız, sözleşmeleri yaptığımız artık yer teslim aşamasına geldiğimiz çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her yerinde kara yollarıyla ilgili çalışmaların da kesintisiz devam ettiğine dikkati çeken Arslan, demiryolu sektöründe Ankara- Sivas, Ankara-İzmir, Konya- Karaman yüksek hızlı tren (YHT) projelerinde çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Onun devamında Mersin-Adana'ya ineceğiz. Gaziantep'e kadar gideceğiz. Bu sene Kapıkule-Halkalı arasını yani İstanbul'a kadar uzanan YHT'yi Edirne'ye oradan da Avrupa'ya kadar götürecek projemizin de çalışmalarını başlatıyoruz. İhaleleri yapılacak. Rize-Artvin Havalimanı'nın, Yüksek Planlama Kurulu kararı çıktı. Projeleri bitmek üzere ve hemen yakında onun da ihalesini çıkacağız."

Arslan, OHAL'in devletin mekanizmasında sağlayacağı kolaylıkla projelerin daha da hızlanacağına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk defa bir OHAL vatandaşın desteğiyle ülkenin kalkınmasının sağlanması, devlet içerisindeki yanlış işleyişin düzeltilmesi amaçlıdır. İnsanlarımız görecektir ki bu OHAL, onların hayatını sıkıntıya sokan bir düzenleme değil, tersine hayatların kolaylaştıran, devletin çalışma mekanizmasını düzenleyen bir OHAL'dir. Diğer OHAL'ler özellikle vatandaşa karşı yapılırken, bugünkü OHAL tam tersine vatandaşın huzurunu kaçırmak isteyen devlet içindeki hain yapılaşmaların engellenmesi, vatandaşın yaşamının kolaylaştırılmasıdır.

Gördük ki hainler gözleri kararmış şekilde akıl tutulmasıyla vatandaşla karşı karşıya geliyor ve vatandaşın üzerine ateş açıyor. Bunların engellenmesi lazım. Vatandaşın hayatıyla ilgili, onların yaptığı işlerle ilgili bir kısıtlama getirmeyecek, tam tersine ekonomik olarak büyüyen ülkemize yapılacak yatırımların önünü açacaktır."

Yorumlar