Deutsche Post gelişmekte olan ülkelere açılıyor

Deutsche Post, 2020 hedeflerini açıkladı. Buna göre, şirket kârını her yıl yüzde 8 oranında artırmayı ve gelişmekte olan ülkelerde büyümeyi hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
Deutsche Post gelişmekte olan ülkelere açılıyor

Deutsche Post, 2020 hedeflerini açıkladı. Buna göre, şirket kârını her yıl yüzde 8 oranında artırmayı ve gelişmekte olan ülkelerde büyümeyi hedefliyor. İnternet üzerinden verilen hizmetler de genişletilecek.

Alman posta dağıtım şirketi Deutsche Post, önümüzdeki yıllarda daha hızlı bir şekilde büyümek istediğini açıkladı.

Şirketin genel merkezinin bulunduğu Frankfurt’ta yapılan açıklamada, 2020 hedefleri olarak belirtilen bir plan basına duyuruldu. Buna göre şirket, 2012’de 2,9 milyar Euro olan operatif kazancını, 2020’ye kadar yüzde 8 oranında artırmayı hedefliyor.

Deutsche Post yönetimi özellikle “gelişmekte olan ülkelerdeki” posta ve paket dağıtım alanında büyümeyi istiyor. Ulaşılmak istenen hedef ise yıllık gelir ise 5 milyar Euro. Ancak bu ülkelerin hangileri olduğu belirtilmezken, Türkiye’nin de büyüme stratejisinde yer alıp almadığı konusunda açıklama yapılmadı.

Şirketin patronu Frank Appel, DHL üzerinden kargo dağıtım ve lojistik branşlarında da somut olarak yüzde 10 büyüme tahmininde bulundu.

Deutsche Post’un stratejileri arasında sanal alemde de büyümek yer alıyor. Bu amaçla, internet üzerinden verilen online-hizmetlerin daha da genişletilmesi ve çeşitlendirilmesi yer alıyor.

Dünya genelinde 480 bin personeli bulunan şirket, Almanya içinde ise 200 bin kişiyi istihdam ediyor. Bu rakam geçen yıla oranla 6 bin kişinin daha işe alındığını gösteriyor. CİHAN

Yorumlar