DENİB Başkanvekili Uzunoğlu: Merkez Bankası bütün kurşunlarını harcadı

Denizli İhracatçılar Birliği(DENİB) Başkan Vekili İbrahim Uzunoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz artırımını bir hafta önce yapmaya başlasa ortamı yumuşatabileceğini, ancak şu an bütün kurşunları sanki ha.

Google Haberlere Abone ol
DENİB Başkanvekili Uzunoğlu: Merkez Bankası bütün kurşunlarını harcadı

Denizli İhracatçılar Birliği(DENİB) Başkan Vekili İbrahim Uzunoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz artırımını bir hafta önce yapmaya başlasa ortamı yumuşatabileceğini, ancak şu an bütün kurşunları sanki harcamış gibi olduğunu söyledi.

Uzunoğlu, DENİB Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Memişoğlu ve Bekir Serdar Mutlubaş’la birlikte DENİB Mobil uygulamasının tanıtımını yaptı. Uzunoğlu, bir süredir üzerinde çalıştıkları DENİB mobil uygulamasını hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Artık, iPhone-iPad ve Android cihazlara indirilebilen DENİB mobil uygulaması ile üye veritabanına tek dokunuşla ulaşılması, haberlerin ve sirkülerin cep telefonundan takip edilmesi, DENİB’in süreli yayını ‘MadeBy Denizli’ dergisinin okunması, kurumsal bilgilere ve mevzuata göz atılabilmesi ve uyarı sistemi ile tüm gelişmelerden anında haberdar olunması mümkün. Gelişmelerden anında haberdar olmak için ‘Push Notification’ olarak isimlendirilen anında iletme bildirimleri ile gelişmeleri üyelerimize ve kullanıcılarımıza iletiyoruz. Bu hizmetten faydalanmak için uygulamamızı cep telefonunuza kurmuş olmanız ve ileti bildirimlerinizin açık olması yeterli.” dedi.

'MERKEZ BANKASI'NIN FAİZLERİ ARTIRMASI MALİYETLERİ ARTIRACAK'

TCMB’ye bağlı PPK'Nin faiz artırımı konusunda sorulan soruyu Uzunoğlu, “Bir hafta önce belki kademeli olarak devam etmiş olsaydı biraz daha ortamı yumuşatabilirdi diye düşünüyorum. Ama bugünkü konum itibarıyla bütün kurşunları sanki harcamış gibi durum söz konusu. Bu da hem ihracatçı hem küçük KOBİ’ler ve küçük esnaf bundan çok sıkıntı çekeceği kanaatindeyim. Tabiî ki maliyetler artacak.” diye cevap verdi.

Toplantıda mobil uygulamayı hazırlayan Pamukkale Teknokent’te faaliyet gösteren Divan Yazılım Genel Müdürü Buğra Yüksel de bir tanıtım sunumu gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar