Deloitte: Türkiye vergi yönünden yatırıma elverişli ülkelerden biri değil

Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Lideri Ahmet Cangöz, Türkiye’nin vergi yönünden yatırıma en elverişli ülkelerden biri olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Deloitte: Türkiye vergi yönünden yatırıma elverişli ülkelerden biri değil

Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Lideri Ahmet Cangöz, Türkiye’nin vergi yönünden yatırıma en elverişli ülkelerden biri olmadığını söyledi.

Adana Sanayi Odası (ADASO) ile Deloitte Firması işbirliğiyle ‘Vergi Uygulamalarında 2013 Değerlendirmeleri ve 2014 Beklentileri’ konulu panel düzenlendi. Programda konuşan Deloitte, Türkiye Vergi Hizmetleri Lideri Ahmet Cangöz, vergide en büyük sorunun belirsizlik olduğunu kaydetti. Bir ülkede yatırım yapılabilmesi için o ülkenin nispeten kolay yada zorlu bir ülke olarak adlandırılmasında yatırımcılara göre vergi konularındaki belirsizlik veya belirginliğin ilk sırada geldiğine vurgu yapan Cangöz, Türkiye’nin vergi yönünden yatırıma en elverişli ülkelerden biri olmadığını ifade etti. Türkiye’nin bu konuda son sıralarda da olmadığını söyleyen Cangöz, “Vergi konusunda yaşanan en büyük sorunlar vergi beyannamelerinin doğru ve zamanında verilmesi ile vergisel yükümlülüklerin belirgin hale getirilmesi sorunudur.” şeklinde konuştu.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ise Türkiye’de kayıtdışı ekonominin milli gelire oranının yüzde 26.5 düzeyinde olduğunu ifade ederek, bu oranın AB’de yüzde 18.5 olduğunu vurguladı. Ülkede son yıllarda alınan tedbirler ve yeni uygulamalarla, kayıt dışı ekonomiye karşı büyük bir mücadele sergilendiğinin altını çizen Kıvanç, “Bu da beraberinde birçok yeni uygulama ve mevzuat değişikliğini beraberinde getirmektedir. Yeni mevzuat ve uygulamaları takip etmek ve firmalarımızda gerekli çalışmaların yapılabilmesi aşamasında ise bizlere profesyonel hizmet verecek kurumları ihtiyaç duymaktayız. Bu nedenle denetim, vergi, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetlerinde dünyanın en büyük profesyonel hizmet firmalarından biri olan Deloitte’nin Adana’da bir ofisinin bulunması bizler için büyük bir avantaj sağlamaktadır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar