DEİK'ten FETÖ'ye karşı acil eylem planı

- DEİK, FETÖ darbe girişimiyle ilgili acil eylem planını açıkladı - DEİK Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve ilgili iş konseyi başkanlarının katılımıyla başta AB ülkeleri ve ABD olmak üzere bazı ülkelerde üst düzey temaslar gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
DEİK'ten FETÖ'ye karşı acil eylem planı

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı acil eylem planı hazırladı.

DEİK açıklamasına göre, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile iş konseyi başkanları, iş dünyası olarak atılması gereken adımları görüştü, bu kapsamda 80’e yakın öneri geliştirildi. 120 kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda ortaya çıkan bu önerilerden DEİK’in ana faaliyet alanlarına girenler konularına göre gruplandırıldı. Kısa-orta-uzun vade şeklinde tasnif edilen bu önerilerden, DEİK İcra Kurulu tarafından ilk etapta uygulanmak üzere 11 maddelik acil eylem planı oluşturuldu.

Öncelikle konuyla ilgili yurt dışındaki dezenformasyonu engellemek, bilgi kirliliğini temizlemek amacıyla "Seferberlik" ilan eden DEİK, tüm çalışmaları bu kapsamda yürütecek.

DEİK bünyesinde yurt içi ve yurt dışı iletişim faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla bir İletişim Komitesi kurulacak.

DEİK Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, başta Ekonomi Bakanı, Dışişleri Bakanı, AB Bakanı ve Başmüzakereci olmak üzere ilgili bakanlarla düzenli olarak bir araya gelip kapsamlı istişarelerde bulunacak.

Büyükelçiler, ticaret müşavirleri ve karşı kanat kuruluşlarıyla temaslarını artıracak DEİK, Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, İtalya, Slovakya, ABD, Çin, Japonya, Güney Kore’nin büyükelçilerini en kısa zamanda ziyaret etmeyi planlıyor. Ayrıca Türkiye’deki yabancı misyon temsilcilerinin katılımıyla Ankara veya İstanbul’da bir çalışma yemeği de düzenlenecek.


- AB ve ABD'de üst düzey temaslar gerçekleştirilecek


İlan edilen seferberlik kapsamında, iş konseyi başkanları ve yürütme kurulları 30 gün içerisinde sorumlu oldukları ülkeleri ziyaret ederek karşı kanat, ilgili muhataplar, düşünce kuruluşları, fikir önderleri, medya temsilcileri ve kendi iş ortakları ile bir araya gelecek, yüz yüze temasla ülke gerçeklerini anlatacak.

DEİK gereken hallerde yurt dışındaki muhataplarını, gruplar halinde veya münferiden Türkiye’ye davet ederek Türkiye'deki durumu görmelerini, yaşayarak hissetmelerini sağlayacak.

DEİK Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve ilgili iş konseyi başkanlarının katılımlarıyla başta Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve ABD olmak üzere, bazı ülkelerde üst düzey temaslar gerçekleştirilecek. Söz konusu temaslarda karşı kanat, ilgili muhataplar, düşünce kuruluşları, fikir önderleri ve medya temsilcileriyle görüşülecek.

DEİK, Türkiye’de yerleşik yabancı yatırımcılar ile ilgili kurum ve kuruluşların da katılımıyla gerektiği yer ve sayıda "Networking Event" (iletişim ağı toplantısı) düzenleyecek.

İlgili kurum temsilcilerinden, G20 Çin ve B20 Çin kapsamında çeşitli temaslarda bulunulması talep edilecek.

Dünya geneline yayılmış Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) ağı kanalıyla yurt dışında yerleşik Türk diasporası harekete geçirilecek. İlgili temsilcilerin, bölgelerindeki kamu yetkilileri, medya mensupları ve kanaat önderleri ile iletişim kurması istenecek.

Yurt dışı medya dahil ilgili tüm muhataplara doğru bilgi aktarımını sağlamak için birkaç dilde e-bülten hazırlanıp belirli periyotlarda gönderilecek. Bu bağlamda sosyal medya da etkin şekilde kullanılacak.

Tüm bu eylemler, DEİK’in geniş temsil imkanı ve ağına sahip kuruluşlarıyla iş bölümü yapılarak ortaklaşa gerçekleştirilecek.

Yorumlar