DEİK ile ECOWAS arasında iş birliği

- DEİK Başkanı Vardan: - "ECOWAS ülkelerinde enerji ve hizmet sektörlerinde açık bulunuyor. Bu anlaşmayla hem ticaret hem de yatırım imkanlarının artacağına inanıyorum" - "Lübnan, Belçika gibi üçüncü ülkelerle birlikte Afrika’da altyapı ve enerji sektörlerinde projeler geliştirebiliriz"

Google Haberlere Abone ol
DEİK ile ECOWAS arasında iş birliği

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, "ECOWAS ülkelerinde genel olarak enerji ve hizmet sektörlerinde açık bulunuyor. Bu anlaşmayla hem ticaret hem de yatırım imkanlarının artacağına inanıyorum. Lübnan, Belçika gibi üçüncü ülkelerle birlikte Afrika’da altyapı ve enerji sektörlerinde projeler geliştirebiliriz." dedi.

DEİK açıklamasına göre, DEİK i̇le Batı Afri̇ka Devletleri̇ Ekonomi̇k Topluluğu (ECOWAS) arasında i̇ş bi̇rli̇ği̇ anlaşması i̇mzalandı. Anlaşmayla Türk iş dünyası temsilcilerinin Batı Afrika ülkelerinde yatırım ve iş birliği fırsatlarını artırmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Vardan, Türkiye’nin Abuja Büyükelçiliği kanalıyla ECOWAS’a gözlemci statüsünde akredite olduğu bilgisini vererek, Batı Afrika’da 6,1 milyon kilometrekarelik bir coğrafi alanda yaklaşık 300 milyonluk nüfusla ECOWAS aracılığı ile daha rahat erişim sağlanabileceğini bildirdi.

ECOWAS ülkelerindeki enerji ve hizmet sektörü açığına dikkati çeken Vardan, "Anlaşma hem Türkiye’ye, hem de ECOWAS ülkelerine hayırlı olsun. Bu anlaşma ile ticaret ve yatırım imkanlarının artacağına inanıyorum. Lübnan, Belçika gibi üçüncü ülkeler ile birlikte Afrika’da altyapı ve enerji sektörlerinde projeler geliştirebiliriz. Bundan, herkesin kazanacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

ECOWAS Başkanı Marcel Alain de Souza ise iş birliğinin altyapısını sağlamak için 5 yıldır beklediklerini belirterek, "DEİK’in Türkiye’nin dış ilişkilerinin temsilcisi olduğunu biliyoruz. Anlaşma ile üye ülkelerin daha da gelişmesini temenni ediyoruz. ECOWAS üyesi her ülkede 'Türkiye Günü' düzenlemek istiyoruz. Bu sayede ticari ve yatırım ilişkilerimiz hızlanmış olacak. Özellikle, enerji, altyapı ve teknoloji transferi ile istihdam sağlanmış olacak. Sosyal kalkınmada büyük önem arz eden hastaneler ve üniversitelerin yapımında destek sağlayan Türkiye’ye teşekkür etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.




Yorumlar