DEİK Afrika İş Konseyleri Koordinatörü Taşkın:

- "Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 2020 yılında 50 milyar dolar olmasını bekliyoruz. Bizim gidip yeni pazarları bulmamız lazım"

Google Haberlere Abone ol
DEİK Afrika İş Konseyleri Koordinatörü Taşkın:

İZMİR (AA) - DEİK Afrika İş Konseyleri Koordinatörü Tamer Taşkın, Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 2020 yılında 50 milyar dolar olmasını beklediklerini söyledi.

Ege Sanayicileri ve Işadamları Dernegi'nde (ESİAD) düzenlenen "Afrika Yatırım Olanakları" toplantısında konuşan Taşkın, Türkiye ve Afrika ülkeleri arasındaki yatırım olanaklarını anlattı.

Taşkın, Afrika'daki ülkelerin birçok sektörde geliştiğini bu nedenle dünyada birçok ülkenin kıtaya yatırım yaptığını ifade etti.

Türkiye'nin Afrika ülkelerinde 2002 yılında 9, bugün ise 40 büyükelçiliğinin olduğuna işaret eden Taşkın, "Büyük bir pazarı konuşuyoruz. Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacminin 2020 yılında 50 milyar dolar olmasını bekliyoruz. Bizim gidip yeni pazarları bulmamız lazım. Türk Hava Yolları, bugün Afrika kıtasında 40 şehre uçuyor, gelecek sene sonunda Afrika'da uçmadığı ülke kalmayacak. Güney Afrika hariç her yere uçakla gidebiliyoruz." dedi.

Taşkın, Türkiye'nin Afrika ülkelerinde birçok sektörde iş yapabileceğini, en çok sağlık sektöründe başarılı olabileceğini kaydetti.

Türkiye ile Afrika ülkeleri ekonomilerinin birbirine çok benzediğini savunan Taşkın, Türkiye'nin sektörleri çeşitlendirdiği zaman ülkeler arasındaki ticaret hacminde önemli artış olacağını kaydetti.

Taşkın, Güney Afrika ile aralarındaki en büyük sorunun uygulanan yüzde 15-20'lik gümrükler olduğunu savundu.

Afrika ülkelerindeki insanlara ait "aç, susuz" imajının yanlış olduğunu belirten Taşkın, Afrika'daki bütün ülkelerin "aç" olmadığını, bir ülkede olan sıkıntıların diğer tüm ülkelere mal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar