Davulcuoğlu: Ekonomide ihtiyatlı ve iyimser hareket edin

İzmir’in Bergama ilçesinde faaliyet gösteren Bakırçay Sanayici ve İş Adamaları Derneği (BASİAD), "2014 Türkiye Ekonomisi" konulu bir konferans düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Davulcuoğlu: Ekonomide ihtiyatlı ve iyimser hareket edin

İzmir’in Bergama ilçesinde faaliyet gösteren Bakırçay Sanayici ve İş Adamaları Derneği (BASİAD), "2014 Türkiye Ekonomisi" konulu bir konferans düzenledi. Alfemo Mobilya Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferans, Bakırçay İlköğretim Okulu konferans salonunda verildi. Yoğun katılımın olduğu konferansta Davulcuoğlu, 2014 yılı ülke ekonomisiyle ilgili öngörülerini aktardı.

İşadamlarını bu yıl çok dikkat etmeleri konusunda uyaran Davulcuoğlu, ihtiyatlı ve iyimser hareket etmelerini tavsiye etti. Yeni nesil işadamı profilini ise şöyle özetledi: “Günümüz şartlarında yüksek kârlı işler yapmacağız, ticari hayat bunu gerektiriyor. Sermayeyi güçlendirmeliyiz. Yatırımlarımızı kesinlikle durdurmamalıyız. Uzmanlaşma konusunda ivme kazanmalıyız. Başarının en önemli anahtarı olan sabır ve ısrardan kesinlikle vazgeçmemeliyiz.” Türkiye’nin son 12 yılda iyi bir büyüme yakaladığına değinen Genel Müdür Davulcuoğlu, "Son birkaç yılda komşularımızda yaşanan olaylar, Türkiye ekonomisini olumsuz yönde etkiledi. Dünyada artık kriz hafifledi diyebiliriz. Paranın azaldığı bir 10 yıl geliyor, artık ülkemize yabancı para çok gelmeyecek. Yabancı ve sıcak parayla büyüyen bir ülkeyiz.” şeklinde konuştu.

Aile şirketlerinin yapısından da söz eden Ramazan Davulcuoğlu, "Şirket ortaklarının, 'ben' duygusunda 'biz'e geçmesi gerekiyor. Biz duygusunu içselleştirmesi gerekiyor. Disipline çok önem verilmeli. Aylık görev taksimi mutlaka yapılmalı, hedefli çalışılmalı. Şirkette makam yerine, meslek önemsenmeli. En önemli konu da başarısızlığı paylaşmayı bilmeli.” dedi. CİHAN

Yorumlar