Daikin Türkiye'nin hedefi; en büyük 100 şirket arasına girmek

Ürettiği cihazları Çin’den Avrupa’ya kadar pek çok ülkeye ihraç eden Daikin Türkiye, hedef büyüttü. Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç, iklimlendirme sektörünün en büyük ihracatçısı olmayı hedeflediklerini söyledi....

Google Haberlere Abone ol
Daikin Türkiye'nin hedefi; en büyük 100 şirket arasına girmek

Ürettiği cihazları Çin’den Avrupa’ya kadar pek çok ülkeye ihraç eden Daikin Türkiye, hedef büyüttü. Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç, iklimlendirme sektörünün en büyük ihracatçısı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Daikin Türkiye, yaz sezonunun açılışını, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki fabrikasında gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıda konuşan Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç, şirketin yeni döneme ilişkin hedef ve planları açıklandı. 2015 yılında Türkiye’nin en büyük 100 şirketi arasına girebilmeyi ve sektörün en büyük ihracatçısı olmayı hedeflediklerini kaydeden Gülenç, Japonya merkezli uluslararası bir şirket olarak Daikin’in iklimlendirme sektöründe pek çok ilke imza attığını ve ‘en’ ile ifade edilen pek çok konuda liderliği üstlendiğini ifade etti.

DAİKİN TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİ

Airfel’in Temmuz 2011’de Daikin bünyesine katıldığını hatırlatan Gülenç, “Bu satın alma Daikin’in Avrupa’da yaptığı en büyük satın alma olmuştu. O tarihten bu yana Daikin Türkiye, sadece Türkiye ve Avrupa’nın değil, Daikin’in faaliyet gösterdiği 160 ülkenin de en hızlı büyüyen şirketi oldu. Geçen yıl ciromuz 704 milyon TL’ye ulaşırken, bu yıl için 820 milyon TL’lik ciro hedefi koyduk. Bu yıl da yüzde 25-30 bandında büyüme tempomuzu aynı şekilde sürdüreceğiz. Çalışan sayımız 2011 yılında 420 kişi iken şu anda 850 kişiye yaklaştı. Hedefimizde Daikin ailesini 2015 yılında Daikin Türkiye’yi bin kişiye ulaştırmak var. Hedefimizde 2015 yılında Türkiye’nin en büyük 100 şirketi arasına girebilmek, sektörümüzün en büyük ihracatçısı olmak, Türkiye’yi bölgenin iklimlendirme lojistik üssü yapmak var.” diye konuştu.

AVRUPA'NIN KLİMASI HENDEK'TEN GİDİYOR

Daikin Türkiye’nin bugün ısıtma, soğutma ve havalandırma alanında Türkiye’nin en geniş ürün gamına sahip şirketi olduğuna dikkat çeken Tuna Gülenç, şunları söyledi; "Ürün gamımız yeni cihazlarla genişlemeye devam edecek. Çünkü iç pazarda olduğu gibi yurt dışında da büyümeyi hedefliyoruz. Uyguladığımız yatırım programı ile 125 bin açık, 70 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 195 bin metrekareye ulaşan Hendek tesislerimizde üretim yapıyoruz ve buradan onlarca ülkeye ürün satıyoruz. Kombi ihracatının yanı sıra Hendek’te ürettiğimiz klimalarımızı Avrupa’ya ihraç etmeyi başardık. Avrupa standartlarında üretim yapıyor ve Avrupa’ya satabiliyoruz.”

Daikin Türkiye’nin Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Özbekistan, Azerbaycan, Ermenistan, Tacikistan ve Kuzey Irak pazarlarının da sorumluluğunu yürüttüğüne dikkat çeken Gülenç, “İhracatta asıl büyümeyi buralarda yapacak ve Hendek’i iklimlendirme üssü haline getireceğiz." dedi.

MERKEZİ SOĞUTMADA PAZAR LİDERİYİZ

Türkiye'de toplam sektöre bakıldığında ısıtma, soğutma sektörünün iç pazarda en önemli oyuncusu olduklarını kaydeden Tuna Gülenç, sözlerini şöyle sürdürdü; "Her segmentte değişik pazar payları var. Merkezi soğutucu sistemlerinde bizim yüzde 40'a yakın pazar payımız var ve pazar lideriyiz. Ciromuzun önemli bir kısmını oluşturuyor. Klima pazarı bam başka bir pazar. Biz burada ilk üçteyiz. Kombi pazarında mücadele ediyoruz. Orada değişik pazar paylarımız var. Isıtma, soğutma alanında elde edilen cirolarda biz şu anda iç pazarda en büyük pazar payına sahip firmayız diyebiliriz. AR-GE çalışmaları bizim için önemli. 800 AR-GE mühendisiyle çalışıyor Daikin. Yüzde 3'e yakın AR-GE bütçesi ayrılıyor globalde." CİHAN

Yorumlar