D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Toplantısı

- SHGM'nin evsahipliğindeki toplantı, 23-24 Mayıs'ta Kapadokya bölgesinde gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Toplantısı

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) evsahipliğinde düzenlenecek D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Toplantısı ile sivil havacılık alanındaki ilişkileri geliştirmek, iş birliği imkanlarını genişletmek hedefleniyor.

SHGM'den yapılan açıklamaya göre, toplantı 23-24 Mayıs'ta Nevşehir'in Kapadokya bölgesinde gerçekleştirilecek.

Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan sivil havacılık otoritelerinin katılacağı toplantıda, aynı zamanda üye ülkelerin sivil havacılık endüstrisi, sektör yönetici ve temsilcileri ağırlanacak.

D-8 ülkeleri arasında sivil havacılık alanındaki ilişkileri geliştirmek, iş birliği imkanlarını genişletmek hedefiyle yapılan toplantıda, "hava seyrüsefer ve hava trafik yönetimi", "ticari sorunlar", "havacılık güvenliği", "havacılık eğitimi" gibi konular ele alınacak.

Toplantıda, ülkeler arasındaki uçuş trafiğinin önündeki mevcut kısıtlamaları kaldırarak daha liberal düzenlemeleri hayata geçirmek üzere ülkeler arasında Çok Taraflı Hava Ulaştırma Anlaşması ele alınacak ve havacılık teknolojilerinde yaşanan gelişmeler çerçevesinde Uzaktan Kumandalı Uçak Sistemleri (RPAS) ve İnsansız Hava Araçları da masaya yatırılacak.

Üye devletler arasındaki iş birliğini geliştirmenin yanı sıra sektör temsilcilerinin ikili ve çoklu görüşmeler aracılığıyla yeni iş birlikleri tesis etmesine olanak sağlayacak olan toplantıya Türkiye daha önce iki kez evsahipliği yaptı.


Yorumlar