D-8 Sanayi Bakanları Toplantısı

- Gelişen 8 ülkenin oluşturduğu D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün 5'inci Sanayi Bakanları Toplantısı Mısır'ın başkenti Kahire'de yapıldı

Google Haberlere Abone ol
D-8 Sanayi Bakanları Toplantısı
KAHİRE (AA) - Türkiye'nin öncülüğünde kurulan D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün 5'inci Sanayi Bakanları Toplantısı, Mısır’ın başkenti Kahire'de yapıldı. Toplantıda Türkiye'yi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik temsil etti.
Mısır Başbakanı Şerif İsmail, gelişen 8 ülkenin sanayi ve ticaret bakanlarını bir araya getiren toplantıda yaptığı konuşmada, "Mısır, 8 kardeş ülkenin ilişkilerinden onur duymaktadır. Bölgesel ve uluslararası yardımlaşma sağlanabilmesi için Mısır toplantıda alınan tavsiye kararlarına uyma konusunda azami gayret gösterecektir." dedi.
D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Musavi ise ekonomik kalkınma için sanayinin önemine dikkati çekerek üye ülkeler arasında bu alandaki işbirliğinin daha da artırılması gerektiğini vurguladı.
Musavi, "Sanayiyi ilgilendiren toplumsal değişikliklerin yakından takip edilmesi ve iyi araştırılması gereki. Farklı ekonomik özellikleriyle öne çıkan üye ülkelerin tecrübelerinden diğer ülkelerin faydalanması önemli." diye konuştu.
Örgütün sanayi bakanları düzeyindeki bir önceki toplantısı Ocak 2015'te İran'ın başkenti Tahran'da yapılmıştı.
Gelişen 8 ülke arasında ekonomik işbirliğini artırma amacıyla 1997'de İstanbul'da düzenlenen zirveyle kurulan D-8, Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'dan oluşuyor.

Yorumlar