Cumhurbaşkanı'ndan Merkez Bankasına Faiz Eleştirisi

Cumuhbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankasının faiz indirim kararını eleştirdi. Erdoğan indirim miktarını yeterli bulmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı'ndan Merkez Bankasına Faiz Eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, TESKOMB heyeti kabulünde konuştu. Merkez Bankası'nın getiri indirim kararını değerlendirdi. Kararı ve indirim oranını beğenmeyen Erdoğan Merkez Bankası Başkanı erdem Başçı'yı tenkit yağmuruna tuttu.

'BAŞKA YERLERE BAĞIMLILIĞIN MI VAR' Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti; 'Burada bir kez daha anlatım ediyorum, yani bize karşı bir bağımsızlık savaşı veriyorsun da başka bir yerlere karşı bağımlılığın mı mevcut birde bir de bunu söyle. Merkez Bankası getiri meselesinde kusur yapıyor. Oranlar Türkiye'nin ekonomideki gerçeğine müsait değil. Riskleri azaltmak için uyguladıkları getiri politikasının kendisi bir risk biçimine gelmiştir. Üreticinin, sanayicinin hakkını korumak benim en başta gelen görevimdir. Bu konunun takipçisi olmaya, ikazlarımızı yapmaya devam edeceğiz.'

'FAİZLER DÜŞMELİ'

'Değerli kardeşlerim faizler ne kadar düşerse Şayet bu kredilerdeki getiri oranı ne kadar düşerse ne kadar düşük olursa ben inanıyorum ki yatırımlar o derece ne olacaktır artacaktır. İstihtam o denli artacaktır Üretim o denli artacaktır. Rekabet noktasında o denli benim yatırımcım girişimcim ne yapacaktır diri güçlenecektir. Ekonominin büyümesi için refahın yükselmesi için bir ülkede istikrarın rahatlık olması gerekiyor. Biz bugüne iki kavramla geldik. İstikrar ve itimat kavramları ile geldik. Güven olmamakta ise istikrar olmamakta biz bunu sağladık.

MERKEZ BANKASINA YÜKLENDİ

'O süre sende istikrar için Merkez Bankası şekilde üstüne azalan görevi yapmak zorundasın.Bağımsızlık zırhına sığınmak şekli ile kalkıpta bize karşı eda takınma. O süre biz soru işaretlerini koyarız. Acaba bir yerlermi bunları nüfuz altın alıyor? Bakın bu kadar açık konuşuyorum. Bir devir Türkiye'de istikrar ortamı vuruş ile muhtıra ile beyanat ile tehtir edilirdi bu devir kapanınca yeni gönderir yeni metodlar buldular.

'İYİLİĞE HOŞLUĞA BAKMAM'

'Öyle kalkıp Merkez Bankası'nın başındaki şahıs iyidir hoştur vesaire ben iyiliğe hoşluğa yaptıkları ile bakarım. Kendi fiziği ile bakmam. Ne yapıyorsun sonuç ne ben buna bakarım. Uygulamamaya bakarım.'

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar