Cumhurbaşkanı’ndan girişimcilere ‘kavgalara değil işinize bakın’ tavsiyesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, genç girişimcilere “Muhalefet ile iktidar kavgaları hep olur.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı’ndan girişimcilere ‘kavgalara değil işinize bakın’ tavsiyesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, genç girişimcilere “Muhalefet ile iktidar kavgaları hep olur. Siz kavgalara bakmayın, işinize bakın.” tavsiyesinde bulundu.


Gül, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü. Gül, üyelere şöyle seslendi:

“Türkiye ekonomik krizlerle, devalüasyonlarla boğuştuğu zaman işadamları çok çalışsalar bile başarıya ulaşamazlardı. Çünkü ortam buna müsait değildi. Bugün ise 30 milyar dolar olan ihracatını, 150 milyar dolar ihracata yükselen bir ülke konumuna geldi. Kendi dengimiz ülkelere baktığımız zaman çok zaman kaybettik. 1960’larda, 70’lerde, 80’lerde kaçırdığımız fırsatlar, bugün denk olmamız gereken ülkelerle aramızdaki makası açmıştır.”

Abdullah Gül, ülkenin gelişimi için yerli ve yabancı yatırımcıların güveninin şart olduğunu dile getirdi.

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral da Türkiye’nin uluslar arası arenada itibarının giderek arttığını belirtti. TÜGİK’in de ülke ekonomisine katkıda bulunmak için çok sayıda proje ortaya koyduğuna işaret eden Erkan Güral, “Türkiye’nin çok iyi bir altyapısı var. İş dünyası olarak bunu iyi değerlendirmemiz gerekmektedir.” dedi. Güral toplantıda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e TÜGİK’in ‘100. Yılı’nda Sözde Ermeni Soykırımına Karşı Türk Lobisi” adlı çalışmasından da söz etti.

Ermeniler’in sözde soykırımı bahane ederek 1915’ten bu yana propaganda yaptığını anlatan Güral, “Bu karar propaganda Türkiye’ye büyük zarar verecektir. Türk insanı olarak topyekun bu davada birlikte hareket etmemiz gerekmektedir. Burada Türk insanını zedeleyici, Türkiye’yi yıpratıcı gelişmelere müsaade etmemeliyiz. Bu konuda önümüzdeki aylarda yapacağımız büyük toplantıda sizi de aramızda görmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar