Çukurova Kalkınma Ajansı 40 milyon TL hibe desteği verecek

Çukurova Kalkınma Ajansı 40 milyon lira hibe desteği verilecek projeleri belirlemek için Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında toplandı. Mersin Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Kalkınma Ajansı 40 milyon TL hibe desteği verecek

Çukurova Kalkınma Ajansı 40 milyon lira hibe desteği verilecek projeleri belirlemek için Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında toplandı.

Mersin Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adana Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Atilla Menevşe, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak katıldı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından ilk toplantının yapıldığını ifade ettikten sonra toplantının iki kentin gelişmesine katkıda bulunmasını temenni etti. Çukurova Kalkınma Ajansının Adana ve Mersin’de son derece başarılı ve hayırlı çalışmalar gerçekleştirdiğine dikkat çeken Güzeloğlu, "Bölge kalkınmasına KOBİ ölçeğinden başlayarak, sosyal, toplumsal ve turizm alanındaki projelere kadar önemli katkılar sağlamıştır" ifadesini kullandı.

2008 yılından bu yana 531 projeye toplam 151 milyon TL’lik kaynak sağlandığını bildiren Güzeloğlu, "Bu çerçevede bölgesel rekabet, üretim ve çevre altyapısı ile kentsel ve kırsal altyapıların iyileştirilmesi başlıkları altında Çukurova’da yaşanabilir bir çevre, yaşam düzeyi ve sürdürülebilir bir kalkınma perspektifine dönük çok önemli katkılar ve kazanımlar elde edilmiştir.” diye konuştu.

Güzeloğlu, ajansın denetim raporlarının da görüşüleceği toplantıda Mali Destek Programları kapsamında destek için başvurusu yapılan projelerin değerlendirileceğini ve seçilecek projelerin 14 Mayıs 2014'te saat 14.00’da Akdeniz İhracaatçı Birlikleri Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle kamuoyuna ilan edileceğini açıkladı.

Toplantıda yapılan 2014 yılı Mali Destek Programı proje çağrısı sonucunda 40 milyon TL’lik toplam bütçe için 292 başvuru yapıldığı açıklandı. Bu başvuruların 239’unun Bölgesel Rekabet ve Yenilik Mali Destek Programı kapsamında olduğunu ve bütçenin 25 milyon TL olduğu ifade edilirken, Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 10 milyon TL’lik hibe desteği için 32 başvuru yapıldığı ve son olarak 5 milyon TL’lik destek için 21 başvurunun Kırsal Ortak Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında olduğu bildirildi.

Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında ise 1 milyon TL hibe desteği için başvurusu yapılan "Torosların Nadide Çiçekleri" isimli proje teklifinin de toplantıda karara bağlanacağı bilgisi verilirken, ajansın 2012 yılı Sayıştay denetiminden başarıyla geçtiği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar