Coşkun Şahin: Twitter kapatılınca kullanıcı sayısı arttı

Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Türkiye'de mobil internet kullanımının dünyadaki ortalamanın çok üstünde katlanarak arttığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Coşkun Şahin: Twitter kapatılınca kullanıcı sayısı arttı

Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Türkiye'de mobil internet kullanımının dünyadaki ortalamanın çok üstünde katlanarak arttığını söyledi. Twitter'in yasaklanması gibi internet yasaklarının konuşulmasının sektörü şuan etkilemediğini belirten Şahin, "Bütün bunların sonunda gördüğümüz resim biraz önce bahsettiğimiz resim. O da data kullanımının çok ciddi bir şekilde arttığı." dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılan Şahin, Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevapladı. Sektörün gelişimini değerlendiren Şahin, şöyle konuştu: "Türkiye 3G'nin bulunduğu pozisyonda çok hızlı bir data kullanım artışı ile karşı karşıya. Avea bunun üzerine bir de abone sayısı artışında rekorlar üstüne rekorlar kırıyor. Bu iki konu bir araya gelince, yani kullanıcı başına data kullanma miktarlarının artışı ile abone sayısı artışı üst üste gelince Avea'daki data kullanım miktarı katlanarak artıyor. Bizde hem teknolojimizi yenileyerek hem de yeni yatırımlarla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekonominin büyümesini de ifade ediyor bunlar. Avea intouch 3 lansmanımızı yaptık. O da başarılı bir ürün olarak piyasaya girdi. Piyasadaki operatör markalarda ilk 4,5 inç cihaz. Piyasanın buna döneceğini düşünüyoruz. Bir önceki de piyasadaki ilk 4 inçlikti. Sürekli yeni sistemler kuruyoruz, büyütüyoruz. Bu aynı zamanda Türkiye'deki ekonomik dinamiği ifade ediyor."

Avea'nın teknolojiye yıllık ortalama 800 milyon civarında yatırım yaptığını belirten Şahin, "Avea aslında ciro oranı en yüksek şirket olarak devam ediyor. Dünyadaki operatörler arasında da Avea'nın yatırım oranı pek rastlanan bir oran değil. Bu aynı zamanda hızlı büyümenin de göstergesi." diye konuştu.

"MOBİL İNTERNETİN KAPASİTESİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Mobil internetin kapasitesini artırmaya çalıştıklarının altını çizen Şahin, şöyle devam etti: "Bütün çabamızın mobil internette daha yüksek kapasite sağlamak noktasında olması gerekiyor. Şuanda dünya ortalamasının çok üstünde olan internet hızları, kullanım sayısı arttıkça korunması gereken hızlar. Dolayısıyla 3G'nin de yeni üçüncü taşıyıcılarımızı devreye almak, çoklu anten gibi yeni teknolojilerin yanı sıra 4G'nin de Türkiye'de hayata geçeceğini düşünüyorum, bu teknolojilerle devam edecek. 2 cihazların ardından 4 çekirdekli cihazlar olacak. Artık ultra HD, dörtlü HD kalitelerinden bahsediyoruz. Artık üç boyutlu video çeken telefonlara kadar gelişen bir cihaz teknolojisi var. Uygulamalar gittikçe daha yaygınlaşıyor."

"MOBİL İNTERNET KULLANIMI ARTIYOR"

Şahin, Türkiye'de Twitteer'in kapatılması ve internet yasaklarının konuşulması konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Bütün bunların sonunda gördüğümüz resim biraz önce bahsettiğimiz resim. O da data kullanımının çok ciddi bir şekilde arttığı. Tabi sadece bu konularla ilgili data kullanımı değil, insanlar hayatın içinde eğlenmek için de bilgi edinmek içinde mobil internet kullanıyor. Mobil internet kullanımı katlanarak artıyor. Dünyadaki ortalamanın çok üstünde data kullanımı artıyor. Resim bu, aradaki konular zaten bizim konumuz değil. Şuan bizi etkileyen, çizgi altında bir şey görmüyorum." CİHAN

Yorumlar