Çorlulu işadamları, Filipinler'de yatırım fırsatlarını inceledi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) ülke partneri olan Filipinler Türk Ticaret Odası'nın (TCCP) daveti üzerine Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyeleri, yatırım fırsatları ve iş imkanlarını yakından...

Google Haberlere Abone ol
Çorlulu işadamları, Filipinler'de yatırım fırsatlarını inceledi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) ülke partneri olan Filipinler Türk Ticaret Odası'nın (TCCP) daveti üzerine Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyeleri, yatırım fırsatları ve iş imkanlarını yakından görebilmek için Filipinler'i ziyaret etti.

Filipinler Ticaret ve Sanayi Odası ile TCCP'nin ortak düzenlediği Türkiye Filipinler Ticaret ve Yatırım Forumu'na katılan Çorlulu işadamları, burada ikili iş görüşmeleri yaparak, yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Forumda konuşma yapan TCCP Başkanı İrfan Karabulut, "Biz bu ülkeyi seviyoruz. Filipinliler ile iş ilişkileri kurmadan önce dost olmak istiyoruz. Filipinler'in nezaketi, sabrı ve servisi ile Türklerin atılganlık ve pratik çözümü ile birbirine destek olacak.” dedi.

TAGİD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tevfik Ayhan ise yaptığı konuşmada, Filipinler'in çok genç nüfusa sahip olduğunu, aynı zamanda Türkiye'nin de Avrupa'nın en genç nüfuslu ülkesi olduğunu belirterek, burada yapacakları ikili iş görüşmelerinin iki ülkenin geleceği açısından faydalı olacağını söyledi.

Filipinler Odalar Birliği Başkan Yardımcısı Ernosto Chua da Türkiye'den ve ülkesindeki Türk okulları ve işadamlarından övgüyle bahsetti. Chua, "Hem eğitim, hem de ticari alanda çok ciddi işler yapıyorsunuz. Bu paylaşımlarınız ve okullar için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmalardan ve hediyeleşmelerden sonra ikili iş görüşmelerine geçildi. Forumda Türk kültürünün özel tatlarından olan baklava, Filipinli ve Türk konuklara ikram edildi. CİHAN

Yorumlar