Çorap ihracatçısı firma çalışanlarını motive etmek için sosyal imkanları artırdı

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Eren Çorap Fabrikası, yaptığı üretim ve ihracatın yanında çalışanlarına sağladığı sosyal imkanlarda da adından söz ettiriyor. Fabrikada çalışanlar güne spor yaparak başlarken,...

Google Haberlere Abone ol
Çorap ihracatçısı firma çalışanlarını motive etmek için sosyal imkanları artırdı

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Eren Çorap Fabrikası, yaptığı üretim ve ihracatın yanında çalışanlarına sağladığı sosyal imkanlarda da adından söz ettiriyor. Fabrikada çalışanlar güne spor yaparak başlarken, mesai aralarında ise fitness, bilardo, masa tenisi, langırt gibi imkanlardan yararlanarak stress atıyor.

Eren Çorap Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Cengiz, yaptığı açıklamada üretimlerinin yüzde 95’ini Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ettiklerini belirterek yılda yaklaşık 16 milyon lira ciro ile Yozgat ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladıklarını söyledi. Türkiye'de sadece 7 firmanın sahip olduğu 'SA8000 Belgesi' ile üretim yaptıklarını vurgulayan Cengiz, “Çalışanların temel haklarını garanti altına almayı amaçlayan, işverenin çalışanlarına karşı sosyal sorumluluklarını artıran uluslararası sosyal sorumluluk örgütü tarafından verilen belge bizim için büyük önem taşıyor. Çalışanlarımızın sosyal şartlarını iyileştirebilmek, Türkiye‘de çorap sektöründe bu belgeye sahip olarak bir ilki gerçekleştirmek, yapmış olduğumuz ve ilerde yapacağımız sosyal sorumluluk şartlarını iyileştirebilmek istiyoruz. Ürettiğimiz çorapların yüzde 95’nı Avrupa Birliği ülkelerinden Belçika, Hollada, Danimarka, Fransa ve İngiltere olmak üzere kısaca tüm ülkelere çorap ihracatımız var. Çorap ihracatımızla Avrupalı kaliteli çorap giyiyor. Fabrikamızda yaklaşık 200 kişi istihdam edilmektedir. İnşallah önümüzdeki süreçte bu sayıyı 250-300’e çıkarmayı hedefliyoruz.'' dedi.

SPORLA ÜRETİM ARTIYOR

Yozgat'ta işçilere fabrika ortamını sevdirebilmek amacıyla sosyal tesisleri de tamamlayıp, hizmete sunduklarını belirten Cengiz, "Hizmete sunulan sosyal tesisle çalışanların işe daha rahat adapte olabilmelerini, motivasyonlarını, işe olan isteklerini, performansını artırmayı hedefliyoruz. Çalışanlarımız, hafta sonları ve mesai saatleri dışında aileleri ile birlikte sosyal tesisimizden yararlanabilecek, spor yapabilecek, masa tenisi, bilardo, langırt, tavla, satranç ve kütüphane bölümlerinden de yararlanıp, iş stresini üzerlerinden atıyorlar. Spor salonumuz işçilerin molalardaki vazgeçilmezi haline geldi. İşçiler, öğle arası ve çay molalarında fitnes salonu ve oyun salonunda oynayarak stres atıyor." diye konuştu.

İşçilerden Buket Arslan’da Yozgat genelinde ilk defa bir fabrikada spor ve oyun salonu olduğunu belirtti. Arslan, "Fabrika sahibi Adem Bey’e çok teşekür ediyoruz. Öğle ve diğer molalarımızda burada bulunan spor aletleri ile spor yapıyor stres atıyoruz. Biz işçiler açısından güzel bir uygulama." dedi.

Dİğer işçilerde aynı ifadeler kullanarak, fabrika sahibi Adem Cengiz’e kendilerine yönelik spor tesisini hayata geçirdiği için teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar