Çöpten topladığı eşyalarla yapay şelale üretiyor

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Ersin Kalkanlı, çöpten topladığı ambalaj atığı strafor, plastik, inşaat atığı malzemelerinden havuz, şelale ve dekor üretiyor.

Google Haberlere Abone ol
Çöpten topladığı eşyalarla yapay şelale üretiyor

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Ersin Kalkanlı, çöpten topladığı ambalaj atığı strafor, plastik, inşaat atığı malzemelerinden havuz, şelale ve dekor üretiyor.

Yıllar önce Alanya’ya yerleşen Malatyalı Ersin Kalkanlı, özel bir okulda hademelik yaparak geçimini sağlıyor. Kalkanlı, haftalık tatil günlerinde ve mesai saatleri dışında çöp bidonlarını dolaşarak ambalaj atığı strafor, PVC hurda, plastik bidon-kova, inşaat atığı malzemelerini topluyor. Topladığı çöpleri Şekerhane Mahallesi’nde kurduğu atölyesinde yapay havuz ve dekorlarda kullanan Kalkanlı, "Hemen herkes evinin yâda dükkanının bir köşesine güzel bir yapay havuz ve dekor olmasını ister. Fakat bu iş oldukça masraflı ve kirlidir. Biz insanların bu ihtiyaçlarını karşılamak için bu yeni fikri geliştirdik. Müşterilerin görüş ve taleplerini aldıktan sonra atölyemizde portatif modeller üreterek yerine montaj ediyoruz. Gelişen dünyanın talebinin de bu yönde olduğunun farkındayız. Maliyetimizin yüzde 80’e varan kısmı hurda yollu malzeme olduğundan büyük tasarruf sağlıyoruz. Ayrıca ek bir taşıyıcı sisteme ihtiyaç kalmadığı için ağırlık olayını yok ediyoruz. Pompaj ve aydınlatma elektrik sistemlerinde güvenli elektrik sistemleri kullanıyoruz." diye konuştu.

Yapay şelaleyi değişik hammadde kullanarak yapan Kalkanlı, bugüne kadar otellere sattığı yapay şelaleleri internet sayfasında da yayınlayarak tanıtıyor. İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır gibi değişik illerden talep aldığını ifade eden Kalkanlı, her türlü şelale modeli istenilen ölçülerde yapabildiğini söyledi. Büyük modelleri çok parçalı şekilde yapabildiğini dile getiren Kalkanlı, şunları söyledi: "Ürünlerimizi internetteki ilan sitelerinde yayınladığımızda beklenilenin üzerinde bir taleple karşılaştık. Her biri kendine özgü olan modellerimiz, çok sayıda talep gördü. Küçük atölye şartlarında üretimimizi sürdürmemiz, elimizde mali imkânların sınırlı olması hem daha yeni modelleri üretmemizin hem de seri üretime geçmemizin önünde en büyük engeldir. Bütün dünyada, özellikle film dekoru uygulamalarında önemli yer tutan (yapay kaya) dekor üretimi gibi bir sahada faaliyet göstermemize, özellikle devlet kuruluşlarımızın ve özel teşebbüsün desteğinin olacağını yürekten umut ediyoruz."

CİHAN

Yorumlar