Coca-Cola'dan Filistin'de 600 kişilik istihdam

- NBC Genel Müdürü Hindi: - "Filistin'de 4 fabrikada üretim gerçekleştiren Coca-Cola'nın sağladığı istihdam 600 kişiye ulaştı" - "Şu anda Filistin'de en büyük 3'üncü işveren ve en büyük 5'inci yatırımcı durumundayız. Yatırımlarımıza devam ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Coca-Cola'dan Filistin'de 600 kişilik istihdam

RAMALLAH (AA) - Coca-Cola sisteminin Filistin'de en büyük 3'üncü işveren, 5'inci yatırımcı olduğu, sağladığı istihdamın 600 kişiye ulaştığı bildirildi.

Coca-Cola ürünlerinin Filistin'deki şişeleme ve dağıtımını yapan National Beverage Company’nin (NBC) Genel Müdürü İmad Hindi, Ramallah'ta basın mensuplarına, Coca-Cola'nın Filistin yatırımları hakkında bilgi verdi. Coca-Cola sisteminin bir parçası olarak gerçekleştirdikleri yatırımlarla ekonomik katkıyı her geçen gün artırmaya devam ettiklerini belirten Hindi, Filistin'de Ramallah, Tulkarim, Jericho ve Gazze'de olmak üzere 4 fabrikada üretim gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Hindi, "1998 yılında kurulduğumuzda 47 kişilik bir ekiptik, yeni yatırımlarla ile bu sayı katlanarak arttı, bugün 600’lü rakamları konuşuyoruz. Faaliyetlerimizin oluşturduğu ekosistem ile dolaylı etkilerimizi de hesaba kattığımızda istihdam etkimiz 6 bini buluyor." ifadelerini kullandı.

Coca-Cola'nın Filistin'de gazlı içecek pazarının lideri konumunda bulunduğunu, gazlı içecek kategorisinde en yüksek pazar payına sahip şirketlerden biri olduğunu anlatan Hindi, bunun Filistin’de Coca-Cola’nın algısıyla ilgili net bir resim ortaya koyduğunu belirtti. Coca-Cola'nın, bölgeye yatırım yapan ilk ve en büyük global şirket olmanın yanı sıra başka yatırımlar için de kapıları açtığına dikkati çeken Hindi, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şu anda Filistin'de en büyük 3'üncü işveren ve en büyük 5'inci yatırımcı durumundayız. Yatırımlarımıza devam ediyoruz. NBC olarak biz Filistin'deki rolümüzü sadece istihdam ve yatırımla sınırlı görmüyoruz. Edindiğimiz global bilgi birikimimizi diğer girişimcilerle de paylaşarak onlara destek oluyoruz. Özellikle satış ve pazarlama konusundaki deneyimlerimizi, küçük ölçekli Filistinli şirketleri desteklemek için kullanıyoruz."

- Topluma katkı projeleri

İddialı oldukları bir diğer alanın ise "topluma katkı projeleri" olduğuna işaret eden Hindi, bu kapsamda 22 bin çocuğun okulda bilgisayara erişimini sağlayan teknoloji laboratuvarlarından, ilk kadın futbol takımının kurulmasına kadar birçok proje gerçekleştirdiklerini belirtti.

Eğitime katkının kendilerinin en çok önem verdikleri projelerin başında geldiğini ifade eden Hindi, bu kapsamda Coca-Cola Vakfı ve Bilkent Üniversitesi işbirliğiyle her yıl seçilen Filistinli öğrencileri bir yıllığına Bilkent Üniversitesine eğitim için gönderdiklerini kaydetti.

Coca-Cola Filistin'deki toplumsal yatırımlarına hızla devam ettiğini vurgulayan Hindi, yatırımlarıyla ekonominin gelişimine destek olan ve ülkedeki toplumsal kalkınmanın önemli bir çözüm ortağı durumunda olan grubun, Filistin’e değer katan çalışmalar yaptığını bildirdi. Hindi, "Coca-Cola, Filistin Kızılayı'na düzenli kan bağışı kampanyaları yapmanın yanı sıra, ambulans ve tıbbi malzeme desteğiyle de insani yardım çalışmaları gerçekleştiriyor. Coca-Cola sistemi, Filistin’de kadın ve çocuklar için 10 hastanede, kütüphane kurmanın yanı sıra oyun ve bilgisayar desteği sağlayarak, Filistinlileri yaşama bağlamak için çalışmalarına devam ediyor." görüşüne yer verdi.

Hindi, Filistinli çocukların eğitim imkanlarından faydalanmaları için okul dönemi başında binlerce öğrenciye okul çantası ve okul malzemesi desteği gerçekleştirildiğini ve farklı köylerdeki 15 okula bilgisayar laboratuvarı ve internet erişiminin kurulduğunu anlatarak, "Yaşadığımız topluma değer katmak bizim misyonumuzun önemli bir parçası. Bu misyonu gerçekleştirebilmek için attığımız her adım bizim için çok değerli." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar