Cizre TSO, ihracat yıldızlarını ödüllendirdi

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı tarafından ‘2013 İhracat Yıldızları Ödül Töreni’ programı düzenlendi. Bırca Belek Parkı’nda yapılan ödül törenine Şırnak Valisi Hasan İpek, Doğu Anadolu...

Google Haberlere Abone ol
Cizre TSO, ihracat yıldızlarını ödüllendirdi

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı tarafından ‘2013 İhracat Yıldızları Ödül Töreni’ programı düzenlendi.

Bırca Belek Parkı’nda yapılan ödül törenine Şırnak Valisi Hasan İpek, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile bölge iş adamları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan ve aynı zamanda ev sahibi olan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, “Bugün bölgemizde ‘İhracat Yıldızları Ödül Töreninde’ ilklerden bir tanesini sizlerle beraber gerçekleştiriyoruz. Başarıyı ancak fark edip ödüllendirdiğimizde gerçekten teşvik etmek söz konusu oluyor ve bir yarışma varsa ve o yarışmada kimin daha başarılı olduğunu bir şekilde ölçüp ona göre de bir farkındalık oluşturuyorsanız ve bunu da ödüllendiriyorsanız bu aslında daha sonraki dönemde daha iyi başarıları beraberinde mutlaka getirecektir. Bugün Türkiye ihracat sıralamasında üst sıralarda yer alan, Cizre ve Şırnak Ticaret odalarımıza kayıtlı 10 ayrı toplamda 20 firmamız ödüle layık görüldü” dedi.

Başkan Çağlı, şu ifadeleri kullandı; "İhracat bizim ekonomimiz açısından olmazsa olmazlardandır. Ekonomimiz, aslında bütün büyüme ve ileriye doğru var ettiği potansiyeli, bir bakıma ihracata borçludur. Birçok sanayi şirketi bölgemizde faaliyet göstermeye başlıyor. Yeni yatırımlar gelmeye de devam ediyor. Cizre’nin konumu da buna müsaittir. Bölgemizdeki gelişmeleri sıralarken, ülkemizde perçinleşen barış süreci ile huzur ve istikrara örnek olacak adımlarının atıldığını görmek bizleri son derece mutlu etmektedir. Tarihi bağlar itibari ile çok köklü olan Türkiye-Irak ilişkilerinin son 3-4 yıl içinde daha da geniş boyutlara ulaşmasını görmek, gelecek adına umut verici bir durumdur. Oda olarak ilçemize yatırımcı ve istihdam yaratan firmaları çekmeye çabalarken, vergi dairemizdeki personel sıkıntısı nedeniyle, ilçemiz büyük bir ekonomik kayıp yaşamaktadır. İlçemizdeki hareketli ticaret hayatına paralel olarak, ihracatçılarımızın ihracat iade tutarlarının yüksek meblağlara tekabül etmesi, vergi dairesinde çalışan memurların iadelerinin onaylanmasında tereddüde neden olmakta ve ancak bu tereddütlerin yetersiz olduğunu belirtmek isteriz.”

Yapılan konuşmalardan sonra 2013 yılında ihracatta en büyük yatırım yapan şirket temsilcileri tek tek sahneye davet edildi. Sahneye davet edilen şirket yöneticilerine Şırnak Valisi Hasan İpek tarafından ödülleri takdim edildikten sonra program sona erdi. CİHAN

Yorumlar