Citigroup ve Wells Fargo'dan ikinci çeyrek verileri

- Citigroup ve Wells Fargo'nun ikinci çeyrek net karları azaldı

Google Haberlere Abone ol
Citigroup ve Wells Fargo'dan ikinci çeyrek verileri

NEW YORK (AA) - ABD'li uluslararası yatırım bankacılığı ve finansal hizmet şirketlerinden Citigroup ve Wells Fargo, bu yılki ikinci çeyrek net kar ve gelirlerini açıkladı.

Citigroup'tan yapılan açıklamada, 2016'nın ikinci çeyreğindeki gelirin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,8 düşüş göstererek 17,5 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2015'in ikinci çeyreğinde 19,2 milyar dolar gelir elde etmişti.

Ayrıca, şirketin 2016'nın ikinci çeyreğindeki net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 azalarak 4 milyar dolara düştü. Geçen senenin nisan-haziran döneminde Citigroup'un net karı 4,6 milyar dolar olmuştu.

Kurumun hisse başına karı da geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,51 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 1,24 dolara düştü.

Citigroup'dan yapılan açıklamada, İcra Kurulu Başkanı (CEO) Michael Corbat, söz konusu dönemde şirketin zor ve dengesiz piyasa ortamına rağmen yüksek kazanç elde ettiğine işaret ederek, "Gelecek sene hissedarlarımıza daha fazla sermaye getirisi kazandıracağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Şirketin bu yılki ikinci çeyrek net kar ve gelirinde düşüş açıklamasının ardından New York borsasında hisse başına değeri yüzde 1,3'e kadar düşüş kaydetti.

ABD'nin bir diğer yatırım bankacılığı ve finansal hizmet şirketlerinden Wells Fargo da, bu yılın ikinci çeyreğinde net karında düşüş, ancak gelirlerinde yükseliş kaydettiğini duyurdu.

Wells Fargo'dan yapılan açıklamada, bu yılın ikinci çeyreğindeki gelirin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2 artış göstererek 22,2 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2015'in ikinci çeyreğinde 21,3 milyar dolar gelir elde etmişti.

Şirketin bu yılın ikinci çeyreğindeki net karı ise, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,7 azalarak 5,6 milyar dolara düştü. Geçen senenin nisan-haziran döneminde Wells Fargo'nun net karı 5,7 milyar dolar olmuştu.

Kurumun hisse başına karı da geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,03 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 1,01 dolara düştü.

Wells Fargo'dan yapılan açıklamada, İcra Kurulu Başkanı (CEO) John Stumpf, "Faiz oranlarındaki belirsizliğe rağmen, geçen seneye kıyasla bu yıl müşteri sayımızla kredi ve mevduat hacmimizde artış görüldü" yorumunda bulundu.

Şirketin bu yılki ikinci çeyrek net kar ve gelirinde düşüş açıklamasının ardından New York borsasında hisse başına değeri yüzde 3,1'e kadar düşüş kaydetti.

Güne yükselişle başlayarak yeni rekorlar kıran New York borsasındaki endeksler ise, şu an, bugün elde ettikleri kayıplarını silerek düşüş trendi içindeler.

Yorumlar