Çin'le 150 milyon dolarlık dev doğaltaş anlaşması

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)’nin milli katılım organizasyonu düzenlediği dünyanın en büyük doğaltaş ve teknolojileri fuarı Xiamen Stone Fair 2014 meyvelerini vermeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Çin'le 150 milyon dolarlık dev doğaltaş anlaşması

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)’nin milli katılım organizasyonu düzenlediği dünyanın en büyük doğaltaş ve teknolojileri fuarı Xiamen Stone Fair 2014 meyvelerini vermeye başladı. Tianjin’de kurulacak 500 bin kişilik uydu şehirde, 150 milyon dolar değerinde 2 milyon metrekarelik Türk doğaltaşı kullanılacak.

Türkiye’nin doğaltaş ihracatında en büyük pazarı olan Çin’de yeni şehirler, Türk doğaltaşı ile donatılıyor. Pekin’e 90 km. mesafedeki 18 milyon nüfuslu Tianjin’de ,500 bin kişinin yaşayacağı yeni bir uydu şehir kuruluyor. Bu şehrin inşasında Türk mermer ve doğaltaşı kullanılacak. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Tianjin Belediye Başkan Yardımcısı Lv Fuchun ile 150 milyon dolar değerinde 2 milyon metrekarelik Türk doğaltaşının, yeni kurulacak uydu şehirde kurulması ile ilgili anlaşmaya vardıklarını ve protokol imzaladıklarını bildirdi. Tianjin’de ultra modern bir uydu şehir kurulacağını anlatan Erdinç, Fuchun ile daha önce de görüşme yaptıklarını, uydu şehirde inşa edilecek, konutlar, iş merkezleri, alışveriş merkezleri, rezidanslar, finans kuruluşları ve otellerde Türk doğaltaşlarının kullanılması ile ilgili son noktayı ise Xiamen Stone Fair 2014 için gittiklerinde koyduklarını aktardı. Türkiye’nin Çin’e yaptığı 3,5 milyar dolarlık ihracatın yüzde 70’ine tekabül eden 2 milyar 450 milyon dolarlık kısmının madencilik sektöründen olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin Çin’e maden ihracatının yüzde 40’ı, doğaltaş sektörü tarafından yapılıyor. 2013 yılı sonunda 982 milyon dolar olan Çin’e doğaltaş ihracatımızın, 2014 yılında 1,2 milyar dolara çıkmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.

Xiamen'de 6-9 Mart 2014 arasında düzenlenen Xiamen Stone Fair 2014’e EİB'nin milli katılım organizasyonuyla 67 firma katılırken 70 civarında Türk firması da tek olarak katılmıştı. CİHAN

Yorumlar