Çinkom ile Zinc National arasında 100 milyon dolarlık imza

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından gerçekleştirilen Türkiye - Meksika İş Konseyi Toplantısı’nda, Çinkom ile Zinc National arasında iş anlaşması imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Çinkom ile Zinc National arasında 100 milyon dolarlık imza

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından gerçekleştirilen Türkiye - Meksika İş Konseyi Toplantısı’nda, Çinkom ile Zinc National arasında iş anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre 2014’te başlayacak inşaat ile İzmir Aliağa’da 100 milyon dolar tutarında çinko konsantresi üretim alanı kurulacak ve 2015’te faaliyete başlayacak.

2011 yılında Türkiye’nin ihracat yıldızı seçilen İpek Şirketler Grubu'na ait Çinkom, büyüme ve atılım hamlelerini hız kesmeden sürdürüyor. Bu vizyon doğrultusunda imzalanan anlaşma, Çinkom ile sektörün liderlerinden Meksikalı Zinc National’ı bir araya getirdi. İki ülke için de bir ilk olan anlaşma, İpek Şirketler Grubu kuruluşu Çinkom adına Çinkom AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan ile Zinc National firmasının CEO’so Eduardo Alverde tarafından imzalandı.

Bu ortaklık anlaşmasının Türkiye ve Meksika açısından önemi, anlaşmanın imzalandığı Türkiye – Meksika İş Konseyi toplantısına da yansıdı. İş ve siyaset dünyasının üst düzey isimlerinin katıldığı toplantıda, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto da bir konuşma gerçekleştirdi. DEİK Türkiye – Meksika İş Konseyi Başkanı Albert Saydam, Jorge Lopez Morton, TOBB-DEIK Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de konuşmaları ile toplantıda yer aldı. CİHAN

Yorumlar