Çin’in en büyük bankası Tekstilbank’ı satıl aldı

Çin’in en büyük bankası olan Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), Tekstilbank'ın yüzde 75,5 hissesini satın alacağını açıkladı. 316 milyon dolara alınan hisseler için ICBC, yeni ve yükselen bir pazarda güvenilir bir yer elde...

Google Haberlere Abone ol
Çin’in en büyük bankası Tekstilbank’ı satıl aldı

Çin’in en büyük bankası olan Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), Tekstilbank'ın yüzde 75,5 hissesini satın alacağını açıkladı. 316 milyon dolara alınan hisseler için ICBC, yeni ve yükselen bir pazarda güvenilir bir yer elde ettiği açıklamasını yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, ICBC, önce Hong Kong borsasına Türkiye’den GSD Holding’e ait Tekstilbank’ı alacağını bildirdi. Yüzde 75,5’lik kısım haricinde Tekstilbank’ın tedavüldeki hisselerinin de alınacağı söylendi. Açıklamada, Türkiye sermaye piyasası hukukuna göre, Tekstilbank’ın İstanbul Borsasındaki hisselerini alma teklifinin yapıldığı açıklandı. Bankanın yönetim kurulunda kabul edilen teklifin iki ülkenin kontrol mekanizmalarınca onaylanmasının beklendiği belirtildi. Söz konusu anlaşmanın iki ülke müşterilerine finansal hizmet sağlama noktasında fayda sağlayacağına, aynı zamanda iki ülke müşterileri için global bankacılık hizmeti konusunda ihtiyaçları ilerleteceğine ve en önemlisi, şirketin rasyonel manada büyümesi için yeni iş fırsatları oluşturacağına da vurgu yapıldı.

Bu arada Çin medyasında konuyla ilgili yer alan haberlerde, anlaşmanın iki ülke arasındaki mevcut ekonomik ilişkileri daha da hızlandıracağı ve iki ülke banka müşterileri içinde önemli manada yarar sağlayacağı ifade edildi. Türkiye ile Çin arasındaki ticari hacminin 28 milyar dolara ulaştığına dikkat çekilen haberlerde, iki ülke arasındaki ticaretin hızlı bir büyüme kaydettiğine değinildi. Haberlerde, Tekstilbank ve ait olduğu şirket ile ilgili geniş çaplı bilgiye yer verildi.

CİHAN

Yorumlar