Çin’de Kara Nisan

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisini olan Çin'de ihracat ve ithalat rakamları Nisan ayında beklentilerin altında geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Çin’de Kara Nisan

Uzmanlar, Çin ekonomisinin Nisan'da  ihracatta  yüzde 6,4 ve ithalatta yüzde 12 oranındaki düşüş beklentisinin yıllık büyüme hedeflerini aşağıya çekeceğini söylüyor.

Piyasalar, Şubat ve Mart Ayındaki düşüşlerin Çin Yeni Yıl tatilinden kaynaklandığını ancak ,Nisan'ında beklentilerin altında gerçekleşmesinin düşündürücü olduğunu ifade ediyor.

Uzmanlar, Yeni Yılın etkisinin geçtiğimiz ay tam olarak dağılmış olması gerektiğini, bu yüzden ihracat artışındaki düşüşün biraz şaşırtıcı olduğunu, ve ticaret verilerinin, hem yerli hem yabancı talebin ikinci çeyreğe girmeden yumşatılmasını öneriyor.

Yavaşlayan Çin ekonomisinin arkasındaki en önemli faktör dış ve iç talepteki zayıflamanın, Çin'in bu yıl büyüme hedefini % 7  seviyelerine çekeceğini gösteriyor.

Çin Ekonomisi son 24 yıl içinde, en yavaş büyüme hızı % 7,4 olarak,2014 yılında gerçekleşti ve 1998 yılından bu yana ilk defa hükümetin hedefin altında.

Yorumlar