"Çin ve Hindistan, Avrupa pazarı için cazip olmayı başaramadı"

- Kırıkkale Esnaf ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı ve İŞKUR Yönetim Kurulu Üyesi Köstekli: - "Dünya geneline bakıldığında tekstil sektöründe istihdam ve üretim kapasitesi olarak Türkiye'yi ilk sıralarda görmek mümkün" - "İstihdam maliyeti düşük olmasına rağmen Çin ve Hindistan gibi ülkeler Avrupa pazarı için cazip olmayı başaramadı"

Google Haberlere Abone ol
"Çin ve Hindistan, Avrupa pazarı için cazip olmayı başaramadı"

İSTANBUL (AA) - Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve İŞKUR Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Köstekli, dünya geneline bakıldığında tekstil sektöründe istihdam ve üretim kapasitesi olarak Türkiye'yi ilk sıralarda görmenin mümkün olduğunu belirterek, "İstihdam maliyeti düşük olmasına rağmen Çin ve Hindistan gibi ülkeler Avrupa pazarı için cazip olmayı başaramadı." dedi.

Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı'nda AA muhabirine açıklamalarda bulunan Köstekli, Başbakan Binali Yıldırım'ın 65. Hükümet'in yatırıma özel önem vereceğini belirtmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Köstekli, dünya geneline bakıldığında tekstil sektöründe istihdam ve üretim kapasitesi olarak Türkiye'yi ilk sıralarda görmenin mümkün olduğunu aktararak, "Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı'nda gördüğüm atmosfer çok heyecan verici. Öte yandan istihdam maliyeti düşük olmasına rağmen Çin ve Hindistan gibi ülkeler Avrupa pazarı için cazip olmayı başaramadı." diye konuştu.

Bu durumun önemli iki sebebi bulunduğuna dikkati çeken Köstekli, birincisinin Türkiye'nin konumu itibarıyla nakliye-lojistik maliyetlerinin düşük bulunması, ikincisinin de istenilen kalitenin sağlanması ve sürekliliği olduğunu dile getirdi.

Köstekli, özellikle sürekliliği sağlamak için kaliteli üretim yapacak personelin yetişmesi noktasında İŞKUR olarak her türlü eğitim desteğine hazır olduklarına işaret ederek, "Sanayi ve kalkınmamızın hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hem de Başbakanımız Binali Yıldırım'ın öncelikleri arasında yer aldığını hepimiz bilmekteyiz. Başbakanımızdan yatırımlara her türlü desteğin verileceği müjdesini aldık. Buradan tüm yerli ve yabancı yatırımcı dostlarımıza sesleniyorum bu refah bu istikrar kararlı bir şekilde sürecektir." ifadelerini kullandı.

Çekinmeden tereddüt etmeden kısa veya uzun vadeli her türlü yatırımı gerçekleştirecek ortamın Türkiye'nin her noktasında mevcut olduğunu vurgulayan Köstekli, "İŞKUR olarak istihdam noktasında her türlü desteği sağlayacağımızı son kez belirtmek istiyorum. Katılımcı firmaları çabalarından dolayı kutluyorum." yorumunu yaptı.

Yorumlar