Çin malı alüminyum yapraklara damping soruşturması

Çin Halk Cumhuriyeti menşeli, kalınlığı 0,2 milimetreyi geçmeyen, alüminyumdan mesnetsiz yapraklar ve şeritlerin Türkiye’ye dampingli fiyatlarla ihraç edildiği ve bu durumun yerli üretim dalında zarara neden olduğu iddiası nedeniyle damping soruşturması.

Google Haberlere Abone ol
Çin malı alüminyum yapraklara damping soruşturması

Çin Halk Cumhuriyeti menşeli, kalınlığı 0,2 milimetreyi geçmeyen, alüminyumdan mesnetsiz yapraklar ve şeritlerin Türkiye’ye dampingli fiyatlarla ihraç edildiği ve bu durumun yerli üretim dalında zarara neden olduğu iddiası nedeniyle damping soruşturması açıldı.

Konuyla ilgili olarak Resmi Gazete'de şöyle denildi:

“Assan Alüminyum Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılan, Beşel Basım San. ve Tic. Ltd. Şti., Abacılar Alüminyum San. ve Tic. A.Ş., Cihan Metal Endüstri ve Tic. A.Ş., İspak İzmit Sıvı Paketleme San. AŞ ve Panda Alüminyum Taş. İnş. Taah. Çelik Yapılar Mak. San. ve Tic. AŞ tarafından desteklenen başvuruda; Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC), menşeli 'kalınlığı 0,2 mm’yi geçmeyen, alüminyumdan mesnetsiz yapraklar ve şeritler'in Türkiye’ye dampingli fiyatlarla ihraç edildiği ve bu durumun yerli üretim dalında zarara/zarar tehdidine neden olduğu iddiasıyla anılan ülke menşeli söz konusu madde ithalatına karşı önlem alınması talep edilmektedir."

Yapılan inceleme sonucunda başvurunun yeterli bilgi, belge ve delilleri içerdiği belirtilerek, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu'nca, Çin menşeli madde için damping soruşturması açılmasına karar verildiği kaydedildi. Soruşturma, Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.
CİHAN

Yorumlar