Çin ile Nijerya arasında 13,1 milyar dolarlık demiryolu anlaşması

Çin Başbakanı Li Keqiang’ın tarihi Afrika ziyareti sırasında Çin ile Nijerya arasında 13,1 milyar dolarlık demiryolu anlaşması imzalandı.Çin Demiryolu İnşaat Şirketi’nin yan kuruluşu Çin Sivil Mühendislik Grup ile Nijerya Ulaştırma...

Google Haberlere Abone ol
Çin ile Nijerya arasında 13,1 milyar dolarlık demiryolu anlaşması

Çin Başbakanı Li Keqiang’ın tarihi Afrika ziyareti sırasında Çin ile Nijerya arasında 13,1 milyar dolarlık demiryolu anlaşması imzalandı.

Çin Demiryolu İnşaat Şirketi’nin yan kuruluşu Çin Sivil Mühendislik Grup ile Nijerya Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan çerçeve anlaşmasına göre, 1385 kilometre uzunluğunda ve saatte 120 kilometre hızla gidilecek şekilde tasarlanan tek yönlü kıyı demiryolu hattı, Nijerya’nın 10 şehrinden geçecek. Bunların arasında petrol üretim deltası da var. Bu hat boyunca 22 tren istasyonu da inşa edilecek.

24.DÜNYA EKONOMİK FORUMU AFRİKA ZİRVESİ BAŞLADI

Öte yandan 24. Dünya Ekonomik Forumu Afrika Zirvesi Nijerya'nın başkenti Abuja'da bugün başladı.

70'ten fazla ülkeden gelen siyaset ve iş dünyası temsilcilerinden oluşan bine yakın kişinin katıldığı zirvede Afrika ekonomisinin gelişme ufku ve karşılaşılan zorluklar konuşulacak.

Ana teması "hoşgörülü gelişmenin ilerletilmesi, istihdam fırsatı oluşturulması’’ olan ve üç gün sürecek zirvede Çin’i Başbakan Li de bir konuşma yapacak.

Öte yandan Çin Başbakanı Li, bugün Nijerya’da Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan ile görüştü. Görüşmede Li, yüksek kaliteli ve Çin tarafından geliştirilen makul fiyatlı bölgesel jetlerin Nijerya ve diğer Afrika havayolları için seçim konusu olabileceğini söyledi.

Li’nin, Etiyopya, Nijerya, Angola ve Kenya’yı kapsayan ziyareti bir hafta sürecek ve ziyarette 60 işbirliği belgesi imzalanacak.

CİHAN

Yorumlar