Ciliv :Telekomda Avrupa’nın en hızlı büyüyen şirketiyiz

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, telekom şirketleri arasında Avrupa’nın son iki yılda en hızlı büyüyen grubunun Turkcell olduğunu söyledi. Turkcell’in, şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak, daha hızlı ve...

Google Haberlere Abone ol
Ciliv :Telekomda Avrupa’nın en hızlı büyüyen şirketiyiz

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, telekom şirketleri arasında Avrupa’nın son iki yılda en hızlı büyüyen grubunun Turkcell olduğunu söyledi.

Turkcell’in, şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak, daha hızlı ve kârlı olmalarını sağlamak, büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği “İş’te Teknoloji Hamlesi” toplantılarının 2014’teki yedinci durağı Denizli oldu. Denizli Anemon Otel’de düzenlenen toplantıya Denizli Sanayi Odası(DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Turkcell Genel Müdürü Ciliv, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ve iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Müdür Yardımcısı Kocabaş, 2013 yılında ülke ekonomisine 1,5 milyar TL katkı sağladıklarını, makineler arası iletişim teknolojisiyle kurumsal müşterilere hesaplı, pratik, hızlı ve faydası kanıtlanmış çözümler sunduklarını belirtti. Kocabaş, “32 bin kilometrelik fiber altyapımız, tek noktadan toplu iletişim çözümlerimiz, kurumsal müşterilerimize hizmet veren bin çağrı merkezi çalışanımız ve bin 400 kurumsal satış ekibimizle müşterilerimize en iyi hizmeti götürüyoruz. İhracat ve sanayinin merkezi Denizli için de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Son yıllarda Denizli’ye yaptığımız toplam yatırım rakamı 57 milyon TL’yi buldu.” dedi.

Turkcell’in bugün kurumsal pazarın lideri olduğunu, 520 bini aşkın şirkete hizmet verdiğini ifade eden Turkcell Genel Müdürü Ciliv de Türkiye’nin cari açığı sıfırlaması için katma değeri olan ürünlerini artırması gerektiğini dile getirdi. Ciliv, “Katma değerin artması için de bizim dünyada rekabet edebiliyor olmamız lazım ürünlerimiz ve servislerimizle. Avrupa’nın son iki senedir en hızlı büyüyen grubu Turkcell’dir. Bakın Hollanda, İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere ve Rusya’daki şirketler küçülüyor. Turkcell bu ülkelerdeki operatörler arasında büyüyen birinci Telekom grubudur. Biz bunu şuna bağlıyoruz; gerçekten yedi sene önce yaptığımız yatırımlar sayesinde bugün birinciyiz. Yedi sene sonrasını 10 sene sonrasını düşünerek hareket ederseniz o zaman böyle bir başarı yakalayabiliyorsunuz. Bilgisayarların gücü her 18 ayda ikiye katlanıyor. Bu yüzden ne oluyor bilgisayarlar gittikçe küçülüyor. Oda büyüklüğünde bilgisayarlar vardı. Cebimizdeki bilgisayarlar oda büyüklüğündeki bilgisayarlardan daha güçlü.“ diye konuştu.

Mobil servislerin hem bireysel hem de kurumsal hayatı ciddi bir şekilde değiştirdiğini vurgulayan Ciliv, “Birçok iş değişiyor. Perakendecilik değişiyor. Sağlık, eğitim, pazarlama, medya değişiyor. Size yüzde yüz garanti ediyorum 10 yıl sonra cüzdanı kullanmayacağız. Burada hem para hem kredi kartları hepsi kayıtlı olacak. Onun güvenliği sağlanacak.” şeklinde konuştu. Gelecek 10 yılda eğitim ve sağlık alanında çok ciddi değişiklikler olacağını anlatan Ciliv, şöyle devam etti: “Okulda çocuklar hocanın dersini dinliyor. Hoca o dersi iyi bilmiyor olabilir. Çocuğun kritik bir noktada dikkati dağılmış olabilir. Çocuk onu atlarsa geride kalıyor. Eve gidiyor annesi Hatice’ye sorduğunda anne integrali bilmiyorsa çocuk geride kalıyor. Halbuki dünyada veya Türkiye’de o dersi en iyi anlatan videosunu evde online olarak dinlese sınıfa gittiğinde sınıftaki arkadaşlarıyla deney yapsa, takım olsalar, problemdeki projeyi çözmesi lazım.”

DOKTOR İÇİN KİLOMETRELERCE YOL GİDİLMEYECEK

İnsanların, uzman bir doktora ulaşmak için bazen hastaların yüzlerce, binlerce kilometre yol kat etmesi gerektiği ifade eden Ciliv, bunun teknolojiyle çözülebileceğini söyledi. Ciliv, şunları ifade etti: “Hâlbuki teknolojiyle hasta ile uzman doktor yüz yüze getirirsek çok daha verimli bir şekilde çok daha hastayı uzmanlarla birleştirebiliriz. İkincisi biz doktora gidiyoruz problem olduğu zaman. Hâlbuki problem çıkmadan daha ilk kötü sinyaller geldiği zaman bunu haber almamız lazım. Ona çok daha erken çözüm üretmemiz lazım. O yüzden sağlık sektörü de önümüzdeki 10 yılda hızla değişecek."

CİHAN

Yorumlar