Çiftçi Kayıt Sistemi kaydında son gün pazartesi

Çiftçi kayıt sisteminde başvurular 30 Haziran Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecek. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Çiftçilerimizin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak...

Google Haberlere Abone ol
Çiftçi Kayıt Sistemi kaydında son gün pazartesi

Çiftçi kayıt sisteminde başvurular 30 Haziran Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecek. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Çiftçilerimizin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var.” dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, TZOB’un girişimleriyle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 27 Mayıs 2014 tarihinde ÇKS kaydı başvurularıyla ilgili süreyi 31 Mayıs 2014 tarihinden 30 Haziran 2014 tarihine uzattığını hatırlattı. Yeni ÇKS yönetmeliğine göre, üreticilerin 2014 yılında bir defaya mahsus olmak üzere aynı yıl içinde hem 2014, hem de 2015 yılı olmak üzere iki defa ÇKS başvurusu yaptıracaklarını belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

“Çiftçilerimiz 30 Haziran 2014 tarihi mesai bitimine kadar 2014 yılı ÇKS başvurularını yaptıracaklar. Üreticilerimiz olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden tarım il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapmalı. 2015 yılı ÇKS başvuruları ise 1 Eylül’de başlayacak, 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek. Üreticilerimizin bu hususa çok dikkat etmeleri ve birbiriyle karıştırmamaları gerekiyor. 30 Haziran’a 3 iş günü kaldı. Çiftçilerimizin yoğunluk dolayısıyla herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, 2014 ÇKS başvurularını bir an önce yaptırmaları kendi yararlarınadır. Çünkü ÇKS kaydını yaptıramayanlar, 2014 yılı desteklerinden faydalanamayacaklar.”

CİHAN

Yorumlar