CHP doların değer kazanmasını da hükümete bağladı

CHP Sözcüsü Böke, ABD seçimlerinden sonra bütün dünyada hızla değerlenen doların son yükselişini de AK Parti hükümetine bağladı

Google Haberlere Abone ol
CHP doların değer kazanmasını da hükümete bağladı
Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD'deki başkanlık seçimlerinden sonra dünya genelinde hızla değerlenen altının son olarak FED başkanının açıklamaları nedeniyle hızla yükselmesiyle ilgili CHP'den ilginç bir değerlendirme geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Türk lirasının değer kaybetmesi ve doların yükselmesinin gerçek nedeninin hükümetin yarattığı siyasi risk olduğunu ileri sürdü.

Böke, yazılı açıklamasında, Türk lirasında yaşanan son gelişmelerin, Türkiye ekonomisi için tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Türk lirasının, sadece 2,5 ayda yüzde 13 değer kaybettiğini, doların da bugün itibarıyla 3,37 düzeyini geçtiğini bildiren Böke, "AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı, iç siyasetteki gerginliği tırmandırarak belirsizlik yaratıyor, bu da siyasi riski artırıyor." görüşünü savundu.

"Erdoğan’ın başkanlık ısrarı ve anayasa değişikliği konusundaki tavrı ile son haftalarda Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın AB’ye dönük sert demeçleri, siyasi gerginliği tırmandırdı" iddiasında bulunan Böke, "Türk lirasının değer kaybetmesi ve doların yükselmesinin gerçek nedeni, Türkiye'de hükümetin yarattığı siyasi risktir. Türk lirasının bu ölçüde değer kaybetmesinin esas nedeni ne ABD merkez bankası FED ne de ABD seçim sonucudur" ifadesini kullandı.
Böke, Türkiye'nin AKP tarafından geri dönüşü zor bir yola sokulmak üzere olduğunu belirterek, şu görüşleri savundu:

"Artık alarm zilleri çalmaktadır. Şirketler, sadece Türk lirasının değer kaybı nedeniyle, yılbaşından bu yana 94 milyar lira zarar etti. Aynı zamanda sadece dolar kurundaki artış nedeniyle son 2,5 ayda Türkiye'nin toplam borcu 68,7 milyar lira daha fazla. Türkiye 2,5 ayda, borç tutarı hiç artmasa bile 68,7 milyar lira fakirleşti. Bir kişinin siyasi ihtirasına kilitlenmiş ve ülkenin tüm dertlerini tamamen boşlamış olan AKP hükümeti, hepimizi bir yangının ortasına sürüklüyor.

AKP hükümeti kendisinin değil, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir dert taşıyorsa, şu anda izlediği yoldan derhal bir dönüş yapmalı. Başkanlık tartışmalarını hemen bitirmeli, hukuku hiçe sayan uygulamalarından, ülke içinde gerilim yaratmaktan vazgeçmeli. Ülkeyi normalleştirmeyi hedefleyerek hemen olağanüstü hale son vermeli. Demokrasi ve özgürlükler üzerindeki kısıtları kaldırmalı. Derhal ekonomiyi ve ekonomide yaşanan sorunları gündemin merkezine almalı."

Yorumlar

ihsan asıl suç bu bökede kendisi bilderberkci evangelist Siyonist Hristiyan abd ajanı ağbabalarına söyleseydiya faizi artırmasınlar