Chicago Fed Başkanı:

- “Bu yıl belki bir kez faiz artırılmasının uygun olabileceğini düşünüyorum”

Google Haberlere Abone ol
Chicago Fed Başkanı:

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankasının (Fed) Chicago Şube Başkanı Charles Evans, Fed'in yıl bitmeden bir kez faiz artırmasının uygun olabileceğini belirtti.

Chicago’da basın mensuplarıyla buluşan Evans, ülke ekonomisinin, küresel finansal ve ekonomik dalgalanmalara rağmen iyi durumda kalmayı başardığına işaret etti. Evans, “Bu yıl belki bir kez faiz artırılmasının uygun olabileceğini düşünüyorum” dedi.

Federal Açık Piyasa Komitesinde (FOMC) bu yıl oy hakkına sahip olmayan Evans, Fed’in en “güvercin” üyelerinden biri olarak biliniyor.

Analistler, Evans’ın faiz artırımının zamanlaması açısından bu hafta konuşan diğer iki FED yetkilisine katılmasını, Fed’deki çatlakların azaldığı şeklinde yorumladı.

Fed’in en etkili isimlerinden New York Fed Başkanı William Dudley, pazartesi yaptığı açıklamada, Fed’in faizleri piyasaların beklediğinden daha hızlı artırabileceğini dile getirmişti.

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart ise dünkü konuşmasında, eylül ayında faiz artırılmasının halen mümkün olduğunu vurgulamıştı.

Yorumlar