CEO Ajanda 2017

- Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aksoy: - "Dijitalleşme hem ülkeler hem de şirketler için önem taşıyor. Dijital teknoloji penetrasyonundaki yükselme ülke genelinde verimlilik ve GSYH artışını da beraberinde getiriyor"

Google Haberlere Abone ol
CEO Ajanda 2017

İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, dijitalleşmenin hem ülkeler hem de şirketler için önem taşıdığını belirterek, "Dijital teknoloji penetrasyonundaki yükselme ülke genelinde verimlilik ve GSYH artışını da beraberinde getiriyor." dedi.

Aksoy, CEO Club toplantıları kapsamında düzenlenen "CEO Ajanda 2017" etkinliğinde yaptığı konuşmada, dijitalleşmenin hem ülkeler hem de şirketler için önem taşıdığına dikkati çekti.

Dijital teknoloji penetrasyonundaki yükselmenin ülke genelinde verimlilik ve GSYH artışını da beraberinde getirdiğini dile getiren Aksoy, dijitalleşmedeki her 10 puanlık artışın, Türkiye'de bir şirket için ortalama olarak yüzde 1,5'luk ek faiz ve Vergi Öncesi Kar marjı anlamına geldiğini söyledi.

Aksoy, dijitalleşme sayesinde işletmelerin verimliliğin artırdığını, hız kazandığını, operasyonel süreçleri kolaylaştırdığını kaydederek "Ve daha da önemlisi, rekabetçi olma yolunda büyük aşama kaydediyor. Vodafone olarak, işletmeler için telekomünikasyon ve teknoloji ihtiyaçlarına yönelik uçtan uca çözümler sunuyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve üstün rekabet için ihtiyaçlarını belirlemek üzere Yarına Hazırım Platformu'nu geliştirdiklerini dile getiren Aksoy, bu platformun işletmelere sağladığı yararlardan bahsetti.

Aksoy, Yarına Hazırım Platformu ile 2,5 yılda toplam 44 bin işletmenin dijitalleşme endeksini hesapladıklarını belirterek, veri merkezi, yönetilen güvenlik hizmetleri, exchange e-posta hizmeti, yönetilen hizmetler, bulut santral ve nesnelerin interneti alanlarında sundukları çözümlerle kurumlara uçtan uca hizmet verebildiklerini anlattı.

Engin Aksoy, geleceğin dijital dünyasına ve rekabet ortamına bugünden hazır olmak isteyen tüm holdingleri bu platformu kullanmaya davet etti.

Yorumlar